Recept za šnicle u kojima ćete uživati.
Sastojci
– 600 g svinjskog filea
– 50 ml ulja
– sok jednog limuna
– sol, bijeli papar
– 10 g brašna
– 100 ml bijelog vina
– 150 ml slatkog vrhnja
– 20 g maslaca
– peršin
– 1 žlica mješavine suhih začina
Priprema
Meso isijecite na 12 manjih šnicli, istucite ih batom za meso, natrljajte začinom i sve poprskajte s malo limunovog soka. Tako pripremljene šnicle ostavite da malo odstoje.
Nakon toga ih s jedne strane pospite brašnom i stavite da se peku na zagrijanom ulju u tavi, s pobrašnjenom stranom prema dolje.
Kada šnicle poprime s obje strane lijepu svjetlo smeđu boju, zalijte ih vinom i ostavite da se lagano dinstaju.
Pred kraj umiješajte slatko vrhnje, ostatak limunovog soka, popaprite i dodajte još suhog začina. Sve zajedno prokuhajte, a pred kraj umiješajte maslac.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!