Recept za svinjske šnicle u umaku od limuna

Cooking 15. svi 202307:47 0 komentara
Shutterstock / Ilustracija

Recept za šnicle u kojima ćete uživati.

Sastojci

– 600 g svinjskog filea

– 50 ml ulja

– sok jednog limuna

– sol, bijeli papar

– 10 g brašna

– 100 ml bijelog vina

– 150 ml slatkog vrhnja

– 20 g maslaca

– peršin

– 1 žlica mješavine suhih začina

Priprema

Meso isijecite na 12 manjih šnicli, istucite ih batom za meso, natrljajte začinom i sve poprskajte s malo limunovog soka. Tako pripremljene šnicle ostavite da malo odstoje.

Nakon toga ih s jedne strane pospite brašnom i stavite da se peku na zagrijanom ulju u tavi, s pobrašnjenom stranom prema dolje.

Kada šnicle poprime s obje strane lijepu svjetlo smeđu boju, zalijte ih vinom i ostavite da se lagano dinstaju.

Pred kraj umiješajte slatko vrhnje, ostatak limunovog soka, popaprite i dodajte još suhog začina. Sve zajedno prokuhajte, a pred kraj umiješajte maslac.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!