Tortilje koje možete jesti u bilo koje doba dana.
Sastojci
– 1 srednji crveni luk
– 2 srednje tikvice
– 200 g kuhanog kukuruza
– 2 velika jajeta
– 200 g ribanog sira
– 50 g ribanog parmezana
– 4 velike tortilje
– sol, papar
– maslinovo ulje
Priprema
Crveni luk sitno isjeckati. Propržite ga na dvije-tri žlice maslinovog ulja. Dodajte tikvice koje ste prethodno oprali, ogulili i isjeckali na manje kockice ili trakice.
Posolite, poprite i dinstajte luk i tikvice pet minuta.
Umutite jaja i nalijte u zdjelu s tikvicama i lukom. Kada su jaja skuhana, sklonite sa štednjaka i dodajte kuhani kukuruz i parmezan pa promiješajte.
Pripremite veliku tavu i u nju nalijte malo maslinovog ulja i zagrijte na srednje visokoj temperaturi.
Jednu tortilju stavite na tanjur, pospite je s malo ribanog sira, namažite polovicom mješavine tikvica i jaja, ponovo pospite sirom i prekrijte drugom tortiljom.
Pažljivo prebacite tortilje u tavu i prvo pecite na jednoj strani dvije do tri minuta. Zatim prebacite na drugu stranu i također pecite dvije do tri minute dok se sir ne počne topiti.
Prilikom pečenja slobodno malo pritisnite tortilje kako bi se lakše zalijepile. Ponovite postupak s preostalim tortiljama i filom.
Kada tortilje budu pečene, isijecite ih na trokute i poslužite.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!