Aromatična poslastica privlačnog izgleda koja se jednostavno priprema.
Sastojci:
– 150 g čokolade
– 80 g maslaca ili margarina
– 2 jaja
– 100 g šećera u prahu
– 1 vrećica vanilin šećera
– 180 g brašna
– 30 g kakao praha
– 1/2 žličice praška za pecivo
– cimet i đumbir po ukusu
Za valjanje kuglica:
– 100 g šećera u prahu
Priprema:
Čokoladu i maslac otopiti na pari ili na niskoj temperaturi i ohladiti.
Umutiti jaja sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.
Pomiješajte suhe sastojke (brašno, kakao prah, prašak za pecivo, cimet i đumbir) u zdjeli.
U umućena jaja umiješajte ohlađenu čokoladu s maslacem pa dodajte suhe sastojke i dobro promiješajte.
Zdjelu prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na oko sat vremena (može i duže).
Pleh obložite papirom za pečenje i zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Žličicom uzimati tijesto, oblikovati kuglice (veličine manjeg oraha), uvaljati ih u šećer u prahu i redati u tepsiju (napraviti razmak između kuglica jer će tijekom pečenja narasti).
Čokoladne raspucance treba peći 10 minuta.
Kada se ohlade, spremite ih u zatvorenu posudu.
Napomene:
Od ove količine dobijete 46 keksića.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!