Tikvica je vrlo fleksibilna namirnica koja se brzo lako priprema, a može se sljubiti s različitim jelima. Možete je poslužiti kao prilog mesu i ribi ili s njom napraviti glavno jelo.
Da biste uživali u ukusnom jelu s tikvicama ne treba vam mnogo sastojka. U nastavku pogledajte recept za pirjane tikvice u maslacu s naribanim parmezanom i nasjeckanim češnjakom. Tikvice se narežu na kolutove debljine oko pola centimetara, kratko ispirjaju u maslacu, posipaju svježe naribanim parmezanom te posluže s nešto svježe iscijeđenog limunovog soka.
Kako prenosi Pun kufer, dovoljno je sve zajedno začiniti tek s nešto soli i pbibera i poslužiti uz komad pečenog mesa. Uz ovo jelo posebno će se dobro sljubiti piletinom.
Sastojci za pirjane tikvice sa sirom
2 tikvice
30 g naribanog parmezana
30 ml svježe iscijeđenog limunova soka
2-3 češnja češnjaka
1 žličica maslaca
sol i papar po želji
Priprema pirjanih tikvica sa sirom
Tikvice operite, osušite i narežite na tanke kolutove.
Češnjak očistite i narežite na manje komade.
Na tavi rastopite maslac i na njemu prepirjajte češnjak i tikvice. Pirjajte sve zajedno uz miješanje dok povrće ne dobije zlatno-smeđu boju.
Posolite i popaprite po želji.
Preko tikvica dodajte naribani parmezan i limunov sok.
Poslužite toplo kao prilog jelu.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!