Oglas

Tajna savršene pizze

author
N1 Hrvatska
07. velj. 2022. 19:24
Italian pizza served on a chopping board
- / Wavebreak / Profimedia | - / Wavebreak / Profimedia

Pizza vam baš nikada ne ispadne kako treba?

Oglas

Ako se pitate kako da vam kod kuće pizza ispadne savršeno, nije stvar u sastojcima koje koristite. Njih slobodno nastavite birati po vlastitom ukusu. Mnogi često promišljaju što staviti na pizzu, koji sir, koju šunku i koje povrće, ali ključ savršene pizze leži u nečem drugom.

Premalo se, pritom, fokusiraju na tijesto. Stručnjaci tvrde da je ključna stvar temperatura na kojoj se pizza peče. U restoranima je peku u kručnoj peću na 329 stupnjeva i ona se peče ravnomjerno.

Ako, kao mnogi, nemate doma krušnu peć već običnu pećnicu, stručnjaci savjetuju da pizzu stavite u pećnicu tek kada se ona zagrije na 230 stupnjeva. Ako ste na pizzu stavili povrće koje pušta puno tekućine, pecite je nekoliko minuta dulje.




N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.




N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama