Krumpir je neizostavan sastojak u vašoj kuhinji. Hranjiv je, zasitan, svestran i popularan kod odraslih i djece.
Osim toga, postoje brojni trikovi pomoću kojih se mogu postići bolji rezultati u pripremi recepata od krumpira.
Krstarica otkriva trik kako skuhati krumpir kako biste dobili najbolji okus ove namirnice!
U čemu je trik?
Ocat je proizvod koji uvijek imamo. Izvrstan je kao ekološki prihvatljivo i učinkovito sredstvo za čišćenje, a koristi se i za kozmetičke proizvode.
Kako bijeli krumpir ima veći udio škroba, idealan je (zbog svoje brašnaste teksture) za pripremu ukusnog pirea.
S druge strane, tvrđi krumpir (voštane teksture) idealan je za pripremu pomfrita ili pečenog krumpira. Sve što trebate učiniti je kuhati krumpir 30 minuta i nakon 15 minuta kuhanja dodati sol i malo octa.
Ocat pomaže krumpiru da izvana stvori tanku koru, tako da kora pomaže da zadrži svoj oblik. Bilo koji ocat koji koristite poslužit će.
Zapamtite da ne smijete dodati previše kako biste izbjegli gorak okus krumpira. Jedna žličica dovoljna je za 4 ili 5 krumpira. Osim toga, pH octa sprječava razgradnju pektina iz krumpira.
Umjesto octa možete koristiti sok od limuna. Zahvaljujući ovoj metodi, okus krumpira postaje intenzivniji. Isplati se probati jer je krumpir s limunovim sokom jako dobra kombinacija.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!