Američki farmer Shay Myers često na svom TikTok profilu objavljuje video savjete kako ljudi mogu najbolje uzgajati i čuvati određene namirnice.
U novom videu odgovorio je na pitanje pratitelja koji se požalio kako mu se luk pokvario za manje od tjedan dana.
“Ponekad se luk čuva i do godinu dana u posebnim uvjetima prije nego što stigne u trgovine. Pitate se kako ostaje svjež? Tajna je u protoku zraka i temperaturi”, otkrio je Shay Myers šokirajući ljude.
Kaže da je najgore mjesto za držanje luka u hladnjaku.
Uvijek na istoj temperaturi
Najvažnije je da na mjestu gdje čuvate luk nema puno svjetla i vlage. Također je važno održavati temperaturu na otprilike istoj razini pa Myers preporuča da ga držite ispod sudopera ili u smočnici.
Također, bilo bi korisno staviti luk u papirnate vrećice, prenosi Krstarica.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!