Stare, dobre krafne koje i početnici mogu napraviti.
Sastojci:
– 700 grama brašna
– dva jaja
– 5 g svježeg kvasca
– 50 ml ulja
– 200 ml mlijeka
– 1 žličica soli
– 1 žlica šećera
– naribana korica limuna
– ulje za prženje
– šećer u prahu za posipanje.
Priprema:
Brašno stavite u dublju posudu, pa dodajte jaje, ulje, mlijeko, sol, šećer, vanilin šećer, koricu limuna i izmrvljen kvasac. Dobro izmiješajte i umijesite mekše tijesto.
Ako vam je previše rijetko, dodajte još malo brašna ako je tvrdo, dodajte malo mlijeka.
Tijesto se treba odvajati od zidova posude i da se ne lijepi.
Prekrijte tijesto krpom i ostavite oko sat vremena da odstoji.
Kada tijesto odstoji, izvadite ga na radnu površinu koju ste prethodno posipali brašnom i podijelite ga na dva dijela.
Jedan dio razvucite jedan oklagijom, pa čašom vadite krugove za krafne. Ponovite postupak i s drugom polovinom tijesta, pa ostavite krafne da odstoje još dvadesetak minuta na brašnjavoj površini, da se ne bi zalijepile.
U dubljoj posudi zagrijte veću količinu ulja i polako ubacujte krafne da se prže na srednjoj temperaturi. Dovoljno je po par minuta s obje strane.
Kada budu gotove ostavite ih na salveti da se ocijede od viška ulja. Zatim ih posipajte šećerom u prahu i poslužite.
U slast!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!