Krafne: Recept za početnike

Cooking 04. lis 202309:11 0 komentara
Shutterstock / Ilustracija

Stare, dobre krafne koje i početnici mogu napraviti.

Sastojci:

– 700 grama brašna

– dva jaja

– 5 g svježeg kvasca

– 50 ml ulja

– 200 ml mlijeka

– 1 žličica soli

– 1 žlica šećera

– naribana korica limuna

– ulje za prženje

– šećer u prahu za posipanje.

Priprema:

Brašno stavite u dublju posudu, pa dodajte jaje, ulje, mlijeko, sol, šećer, vanilin šećer, koricu limuna i izmrvljen kvasac. Dobro izmiješajte i umijesite mekše tijesto.

Ako vam je previše rijetko, dodajte još malo brašna ako je tvrdo, dodajte malo mlijeka.

Tijesto se treba odvajati od zidova posude i da se ne lijepi.

Prekrijte tijesto krpom i ostavite oko sat vremena da odstoji.

Kada tijesto odstoji, izvadite ga na radnu površinu koju ste prethodno posipali brašnom i podijelite ga na dva dijela.

Jedan dio razvucite jedan oklagijom, pa čašom vadite krugove za krafne. Ponovite postupak i s drugom polovinom tijesta, pa ostavite krafne da odstoje još dvadesetak minuta na brašnjavoj površini, da se ne bi zalijepile.

U dubljoj posudi zagrijte veću količinu ulja i polako ubacujte krafne da se prže na srednjoj temperaturi. Dovoljno je po par minuta s obje strane.

Kada budu gotove ostavite ih na salveti da se ocijede od viška ulja. Zatim ih posipajte šećerom u prahu i poslužite.

U slast!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!