Čuveni Al Bano nastupa u Zagrebu: Novac odlazi dječjoj onkologiji u Klaićevoj

Kultura 01. kol 202415:11 0 komentara
Čuveni Al Bano, nastupa na koncertu za dječju onkologiju u Klaićevoj
LLUIS GENE / AFP

Veliki donatorski koncert za dječju onkologiju u Klaićevoj uz nastup karizmatičnog talijanskog pjevača Al Bana i goste Anu Rucner, Gudački kvartet Rucner i Marka Duvnjaka održat će se 15. rujna u zagrebačkoj Laubi.

Neponovljivi Al Bano, rođen kao Albano Antonio Carrisi, talijanski je tenor i glumac s karijerom koja traje sedam desetljeća, tijekom kojih je prodao više od 25 milijuna ploča diljem svijeta.

Njegov glas, raspona četiri i pol oktave, te suradnja s Rominom Power, kćeri holivudskog glumca Tyrone Powera, donijeli su mu svjetsku slavu.

Prepoznatljivi glas, nastupao na 15 Sanrema

Poznat po svom opernom stilu pjevanja u pop, rock i italo disco žanrovima, Al Bano je osvojio publiku diljem svijeta svojim “rašpastim” glasom i naglaskom na upotrebu falseta.

Do 2023. godine sudjelovao je u čak petnaest izdanja Sanremo Music Festivala, izjednačivši rekord po broju sudjelovanja, uključujući pobjedu u duetu s Power 1984. godine. Stoga, zasluženo nosi lentu jednog od najprepoznatljivijih talijanskih pjevača na svijetu.

Poznat je po mnogim hitovima, uključujući bezvremenske pjesme poput “Felicità”, “Ci sarà”, “Nostalgia Canaglia”, “E’ la mia vita”,”Angeli” i “Sharazan”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!