Draco Malfoy objavio memoare!

Kultura 31. sij 202414:10 0 komentara
Unsplash / Ilustracija

Knjiga britanskoga glumca Toma Feltona "S druge strane čarobnog štapića - čarolija i kaos odrastanja u ulozi čarobnjaka", koja čitatelje vodi iza kulisa života glumca poznatog po ulozi Draca Malfoya u serijalu o Harryju Potteru, objavljena je u nakladi Školske knjige.

Kako ističe nakladnik, Felton u knjizi, koju je na hrvatski prevela Ana Briški Đurđevac, “iskreno i duhovito pripovijeda o odrastanju u čarobnjačkom svijetu i istodobnim pokušajima da se snađe među bezjacima”.

Odrastanje Toma Feltona, dodaje, nikako se ne može nazvati uobičajenim. Pod svjetlima reflektora našao se vrlo rano zahvaljujući filmovima poput “The Borrowersa”, no ništa ga nije moglo pripremiti za sve što ga je čekalo kada je dobio ulogu Draca Malfoya, zlikovca izbijeljene kose u serijalu o Harryju Potteru. Sljedećih deset godina proveo je u središtu golema kulturološkog fenomena, no u stankama između snimanja pretvarao bi se u normalnog tinejdžera koji se pokušava uklopiti u normalnu školu,

Felton s čitateljima dijeli mnogobrojne priče iz ranih dana u glumačkom poslu, kad su ga na snimanju reklame zamijenili za Macaulayja Culkina, te o audiciji za serijal o Harryju Potteru gdje se baš poput Draca pretvarao da izvrsno poznaje romane na kojima će se temeljiti filmovi i o kojima on nije znao ništa.

Glumac se u knjizi, koju Školska knjiga najavljuje kao “obavezno štivo za sve obožavatelje Harryja Pottera”, prisjeća i suradnje s Alanom Rickmanom, Michaelom Gambonom, Maggie Smith i Ralphom Fiennesom, a kao najdirljivije dijelove knjige nakladnik ocjenjuje one u kojima govori o trajnim vezama koje je stekao tijekom desetljeća snimanja filmova, uključujući i odnos s glumicom Emmom Watson, koja mu je postala jedna od najboljih prijateljica.

Osim toga, Felton govori o usponima i padovima koje donosi slava te o životu nakon toga iskustva, a “posebno snažan dojam ostavljaju poglavlja o autorovim problemima s mentalnim zdravljem, borbi s ovisnošću i liječenju u specijaliziranim klinikama za odvikavanje”, dodaju iz Školske knjige.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!