Kreće sezona kazališta: Najavljena besplatna premijera predstave “Roža (Cura s greškom)”

Kultura 18. lis 202408:29 0 komentara
žena u haljini s plišanom glavom krave na pozornici
Katarina Drvodelić

Dani su kraći i hladniji, što znači da raste izbor predstava u kazalištima.

Zagrebačka premijeri predstave “Roža (Cura s greškom)” najavljena je u petak, 25. listopada 2024., s početkom u 20 sati u kazalištu Knap (Ivanićgradska ulica 41A).

Riječ je o autorskom projektu temeljenom na motivima pripovijetke Slavka Kolara “Svoga tela gospodar”, a kojeg potpisuju Žak Branko Valenta i Ana Katulić, u produkciji Štoos teatara iz Velike Gorice. Gorički Štoos prvi na scenu u solo izvedbi donosi ženski lik Kolarevog kajkavskog klasika. “Roža” zrcali aktualnu situaciju i anomalije u hrvatskom društvu kojima svjedočimo, a u kojem je položaj žene ugroženiji no ikad.

Autori ne romantiziraju i ne osuđuju, već pozivaju na konstruktivni dijalog i iznalaženje riješenja. Njihova Roža nije heroina novog doba, već tiha snaga svojeg vremena čiji su snovi satkani od želje za humanošću, za priznavanjem i traženjem ispravnih ljudskih odnosa i ponašanja.

Ulaznice za premijeru su besplatne i mogu se podići dva sata prije predstave n a blagajni kazališta Knap, a za rezervaciju građani se mogu javiti na [email protected].

Katarina Drvodelić
Katarina Drvodelić
žena u haljini s plišanom glavom krave na pozornici žena u haljini s plišanom glavom krave na pozornici
Katarina Drvodelić

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!