Dio ljubitelja Plazma keksa imaju dojam da je njihova omiljena poslastica iz djetinjstva promijenila okus i da to više nije isti keks koji su umakali u mlijeko, kako ili čaj. Kompanija Bambi je u opširnom odgovoru objasnila što je u pitanju.
Upitani je li receptura za Plazma keks mijenjana, kompanija Bambi je navela da je Plazma danas malo modernija, ali da je receptura ostala ista u odnosu na 1967. godinu kada je počela proizvodnja.
“Deklaracija na redizajniranom pakiranju je usklađena s novim podzakonskim propisima i izmjene se odnose na nove smjernice prilikom navođenja podataka u nutritivnoj tablici”, kažu iz Bambija.
Dodaju da se tim stručnjaka svakodnevno bavi striktnom kontrolom ulaznih materijala, sastojaka, procesnih parametara, poluproizvoda, a u akreditiranim laboratorijima se analiziraju sirovine koje su podložne falsificiranju, kao što su med i maslac.
Ipak, priznaju da može doći do razlike u okusu, što objašnjavaju “senzornom karakteristikom same sirovine poput brašna, čiji je visoki udio u recepturi, na koju mogu utjecati sezonske prilike tijekom uzgoja i same žetve”.
Dodaju da “potrošači s visokom senzibilnosti osjetnog sustava” mogu osjetiti razliku.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare