Oglas

Kad se koristi glatko, a kad oštro brašno?

author
N1 Info
19. tra. 2022. 08:45
>
08:53
jaja, brašno, kuhanje, tijesto
Pixabay / ilustracija | Pixabay / ilustracija

Iako je lišeno većeg dijela vitamina i minerala, pšenično brašno u glatkoj ili oštroj formi idealno je za pečenje.

Oglas

Za razvučeno tijesto bučnice, sirnice i štrudle koristi se glatko brašno, kao i kod pripreme kruha i peciva te lisnatog tijesta. Oštro brašno, s druge strane, idealno je za pripremu njoka, prhkih i kolača od dizanog tijesta ili pohanje.

I dok su za većinu tipova tijesta ili slastica postavljena jasna pravila o tome kakvo se pšenično brašno koristi, još uvijek se vode polemike oko palačinki. Čini se da u ovom slučaju svatko ima svoj recept i neki kažu da je bolje upotrijebiti glatko, a drugi oštro brašno. Ako niste sigurni u to koji tip brašna koristiti, probajte eksperimentirati s pola glatkog i pola oštrog dok ne pronađete formulu koja vam odgovara, piše tportal.

Oštro brašno


- kolači od dizanog tijesta

- njoki

- žličnjaci

- pohanje

- keksi

- palačinke

- prhki kolači

- biskviti

- kuhano tijesto (princes krafne, profiteroli, ekleri)

- zgušnjavanje variva i umaka

Glatko brašno


- kruh

- peciva

- savijače

- krafne

- tjestenina

- muffini



N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama