Nije važno držite li određene namirnice u hladnjaku ili ne. Naime, liječnica Dimple Jangda, koja na društvenim mrežama često dijeli savjete kako bi pomogla ljudima u svakodnevnom životu, izdvojila je tri koje mogu biti štetne ako ostanu u hladnjaku.
“Mnogi ljudi to ne znaju, ali postoji nekoliko namirnica koje ne bi trebale biti u vašem hladnjaku, a ljudi ih ipak tamo stavljaju”, objasnila je.
Svježi đumbir
Nije mu mjesto u hladnjaku. To je zato što na đumbiru vrlo brzo počinje rasti plijesan. Iako je vrlo zdrav, njegovo nepravilno skladištenje može izazvati probleme. Stvaranje plijesni na svježem đumbiru potiče se niskom temperaturom i vlagom, a to ga čini vrlo toksičnim.
Kuhana riža
I ona može biti otrovna jer se na nju brzo uhvati plijesan. Ako se nalazi u hladnjaku, preporuka je potrošiti je unutar 24 sata. Osim toga, kuhana riža ima potencijal za razvoj bakterije b.cereus, koja se povezuje s trovanjem hranom.
Luk
Privlači bakterije iz svoje okoline i zato može biti opasan za zdravlje. U hladnjaku upija više vlage, zbog čega se brže kvari. Škrob se također, u hladnom i vlažnom okruženju, brže pretvara u šećer, a luk počinje truliti.
Češnjak
Razlozi zašto ga nije dobro držati u hladnjaku malo su drugačiji. Na taj se način potiče njegovo nicanje, što nije štetno ni nezdravo, ali češnjak tako gubi na kvaliteti.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!