Brz i jednostavan recept za umak od rajčice: Bolji od bilo kojeg kupovnog

Lifestyle 11. lip 202414:28 0 komentara
Posuda domaćeg umaka od rajčice, šalša od pome
Pexels / Ilustracija

Domaći umak od rajčice ima nekoliko prednosti u odnosu na kupovni, a najbolja stvar kod ovog recepta je to što se izuzetno jednostavno i brzo pravi.

Prednosti domaćeg umaka od rajčice

Prednosti umaka kojeg radite kod kuće s domaćim sastojcima prvenstveno je svježina samih sastojaka. Rajčica, luk i začini, ako su svježi pridonose bogatijem okusu i boljoj teksturi, prenosi nova.rs.

Kada napravite vlastiti umak, imate potpunu kontrolu nad sastojcima koji se koriste, što znači da možete izbjeći aditive poput konzervansa, aditiva ili viška soli i šećera koji se često nalaze u gotovim umacima poznatih marki. Dodatno, umak od domaćih sastojaka bit će osjetno povoljniji.

Kod kuće možete prilagoditi umak svom ukusu, dodajući ili uklanjajući začine i sastojke po želji. To vam omogućuje da napravite umak koji savršeno odgovara vašem nepcu, prilagodite mu aromu, zagustite teksturu. Za one koji vole ljuto preporuča se dodati i malo ljutih papričica.

I na kraju – osjećaj zadovoljstva nakon što ste od nekoliko sastojaka napravili svježi i zdravi umak koji može stajati i nekoliko dana vrijedan je truda.

Kako napraviti domaći umak?

Recept za izradu umaka u Italiji poznat kao milanese prilično je jednostavan i može uklopiti u Vaš užurbani lifestyle.

10-12 komada rajčice sorte roma ili plum

češnjak po okusu

luk po okusu

tri žlice maslinovog ulja

sol i papar po okusu

Rajčice prerežite na pola i pecite ih s češnjakom i lukom, maslinovim uljem, solju i paprom na 220 stupnjeva 45 minuta.

Sve pomiješajte i dodajte začine po svom ukusu. Peršin, korijander, češnjak u prahu, luk u prahu, slatki piment, ljuta mljevena paprika… Mogućnosti su beskrajne!

Ohlađeni umak pakirajte u staklenke.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!