Zlatno mlijeko tradicionalno se priprema zagrijavanje kravljeg ili biljnog mlijeka s kurkumom i drugim začinima, poput cimeta i đumbira.
Zlatno mlijeko sadrži antioksidanse i brojne protuupalne spojeve koji, vjeruje se, štite od određenih bolesti.
Zbog svojih svojstava ovaj jarko žuti napitak često se smatra alternativnim lijekom koji jača imunitet i sprečava razbolijevanje, piše Healthline.
Kako napraviti zlatno mlijeko
Lako ga je napraviti kod kuće. Za jednu porciju ili otprilike jednu šalicu, jednostavno slijedite ovaj recept:
Sastojci
- 1/2 šalice (120 ml) nezaslađenog mlijeka po vašem izboru
- 1 žličica kurkume
- 1 mali komad naribanog svježeg đumbira ili 1/2 žličice đumbira u prahu
- 1/2 žličice cimeta u prahu
- 1 prstohvat mljevenog crnog papra
- 1 žličica meda ili javorovog sirupa (po želji)
Upute
Da biste napravili zlatno mlijeko, jednostavno pomiješajte sve sastojke u maloj tavi ili loncu i zakuhajte. Smanjite vatru i kuhajte oko 10 minuta ili dok ne postane mirisno i ukusno. Procijedite piće kroz fino cjedilo u šalice i pospite prstohvatom cimeta.
Zlatno mlijeko možete napraviti i unaprijed i čuvati u hladnjaku do pet dana. Jednostavno ga zagrijte prije pijenja.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!