Savršeno mekan svinjski file, aromatiziran finim biljem i poslužen s pečenim povrćem prepunim okusa ne mora biti jelo rezervirano za veliki, svečani ili bar nedjeljni ručak.
Svinjski file s povrćem možete vrhunski pripremiti s vrlo malo sastojaka, a pritom se nećete ni namučiti jer priprema je krajnje jednostavna. Sve što trebate je narezati povrće na komade, a sve ostalo za vas će napraviti pećnica, piše Punkufer.
Sastojci za pečeni svinjski file s povrćem:
1 kg krumpira, oguljenog i narezanog na četvrtine
450 g mlade mrkve
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, podijeljeno
1 čajna žličica soli
1/2 čajne žličice svježe mljevenog crnog papra, podijeljeno
6 režnjeva češnjaka, nasjeckanog na sitno
2 žlice svježih listića ružmarina, sitno nasjeckanih
2 čajne žličice svježih listića majčine dušice
700 g sirovog svinjskog fileta
Priprema pečenog svinjskog filea s povrćem:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Stavite krumpir i mrkvu u veliku posudu za pečenje i pokapajte s dvije jušne žlice maslinovog ulja.
Posipajte s pola čajne žličice soli i 1/4 čajne žličice crnog papra. Stavite u pećnicu dok pripremate svinjetinu.
Položite veliki komad folije na čistu, ravnu površinu. Pomiješajte češnjak, ružmarin, majčinu dušicu i preostalih pola čajne žličice soli i 1/4 čajne žličice papra u sredini folije.
Stavite svinjetinu na začine i pokapajte preostalom žlicom maslinovog ulja prije nego što dobro zatvorite foliju oko sastojaka.
Izvadite povrće iz pećnice i promiješajte prije dodavanja folije u posudu za pečenje i vraćanja u pećnicu.
Pecite dok unutarnja temperatura svinjetine ne bude 60 stupnjeva, 25 do 35 minuta.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!