Dr. Matthew Wielicki, koji se na društvenim mrežama predstavlja kao "profesor znanosti o Zemlji u egzilu, klimatski i kulturni realist, političko siroče, pluralist, suprug, otac, poljski imigrant", podijelio je na svom profilu na društvenoj mreži X fotografiju koja je privukla pažnju svih ljubitelja mesa.
Na fotografiji su prikazane dvije vrste svinjetine – jedna s tankim slojem masnoće, dok na drugoj ima više masnih dijelova nego mesa.
“Obje svinje uzgajane su u identičnim uvjetima slobodnog uzgoja. Međutim, ona s desne strane hranjena je žitaricama, kukuruzom i sojom, dok je ona s lijeve imala prirodnu ishranu. Ovo pruža uvid u to kako prehrana temeljena na žitaricama, soji i kukuruzu može utjecati na naša tijela”, napisao je Wielicki.
Dok su neki iznenađeni razlikom i potaknuti na razmišljanje, drugi komentiraju kako “nijedan uzgajivač koji pokušava ostvariti profit ne bi nahranio svinju do te razine sala na leđima”.
Pitaju se i jesu li obje svinje iste pasmine te zaključuju kako je desnoj svinji vjerojatno bio omogućen stalan pristup hranilici, 24/7. Objašnjavaju da svinjama ne treba omogućiti stalan pristup hrani jer u tom slučaju uvijek pretjeraju i rezultat bude ovakav.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare