100 dana Vlade Andreja Plenkovića: “Milijarde eura se slijevaju i nestaju”

Vijesti 24. kol 202410:29 0 komentara
Andrej Plenković
Zeljko Hladika/PIXSELL

Zvonimir Troskot, saborski zastupnik Mosta, bio je gost Novog dana kod naše Mašenke Vukadinović s kojom je razgovarao o političkim aktualnostima.

Troskot je obitelji Freda Matića izrazio sućut: “Neka mu je laka hrvatska zemlja, nismo bili politički istomišljenici, ali mislim da je, za one ljude koje je zastupao, napravio dosta. Ostavio je dubok trag.”

“Nije se puno promijenilo”

Vlada na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićom bilježi 100 dana rada na koje se osvrnuo i Zvonimir Troskot: “U prvih 100 dana ništa se nije promijenilo jer su ministri ostali isti, uz tri nova ministra iz Domovinskog pokreta. Dobre stvari su nabavka Rafalea, Pelješki most, izgradnja Hrvatskog doma u Subotici, izgradnje kapelice za hrvatske hodočasnike u Betlehemu. A što se tiče ostalog, nije se puno promijenilo i neke stvari će tek sada izaći na vidjelo. Prije svega govorim o dvije potencijalne arbitraže i tužbi od strane drugih država, tužba dolazi od BiH zbog izgradnje hidroelektrane na Uni”, rekao je zastupnik i nastavio:

Zvonimir Troskot
N1

“To je presedan, Una je prilika da se zaustave i ostala uništavanja kao što je vodotok rijeke Gacke, potapanje pola Like, uništavaju se hrvatska sela. Vidimo i da je ponovno izašla afera Škugor, mi iz Mosta smatramo da nije sve obuhvaćeno”, istaknuo je Troskot.

Troskot je objasnio da se isti problemi u poduzećima vrte u krug te da je isti slučaj i s Jadrolinijom: “Nikakve reakcije nismo imali, imate arbitrarnu odluku od strane Andreja Plenkovića i postavljanje osobe koja je nesposobna za vođenje jedne takve kompanije. Nećemo imati odgovornost za smrt troje ljudi.”

“Milijarde eura se slijevaju iz proračuna i europskih sredstava, a ti novci nestaju i ne gradi se”, dodao je zastupnik.

Manjak u proračunu

Troskot je rekao da veliki novac nestaje u korupciji te se zapitao kako je nastao manjak u proračunu: “Ministar Marko Primorac je ključna osoba premijera Plenkovića. Gdje to vidite? Kada dobijete ministra financija čiji je akademski uspjeh odličan, a onda dođe i kaže da će srezati 10 posto troškova u svim resorima, vidite da je to arbitražna odluka koja nema nikakvog političkog smisla.”

Domovinski pokret i Fokus

Zastupnik je komentirao i raskol u Domovinskom pokretu: “Žao mi je da se te stvari događaju u Domovinskom pokretu, dio toga smo i znali i zato nismo išli u koaliciju prije izbora. Govorim iz perspektive stranke koja je prošla turbulencije, znamo što prolaze, ali mi smo to prošli puno dostojanstvenije, ovo je čerupanje. To se neće odraziti na vladajuću stranku.”

Osvrnuo se i na situaciju u Fokusu: Fokus je SDP za vrijeme Sanadera.  Iako je Dario Zurovec komunicirao da je bliži SDP-u, mislim da će njegovo približavanje vladajućima biti sve bliže i bliže kako će se približavati lokalni izbori. Vidim ga kao jednog od kandidata za Zagrebačku županiju, a bez približavanja vladajućima neće moći ostvariti taj cilj.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!