Miro Bulj vodi rat protiv ovrha – a i sam je ovršen dvaput

Vijesti 25. lis 201615:25 > 15:33
N1

Zbog neredovitog plaćanja RTV pristojbe zastupnik Mosta Miro Bulj već je najmanje dvaput bio ovršen.

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj neredoviti je platiša radio-televizijske pristojbe, zbog čega je, prema  informacijama tportala, bio ovršen u lipnju ove godine i u travnju 2014. godine. Mostov ‘razarač’ u Saboru tvrdi kako RTV pristojbu ne plaća redovito – iz revolta.

 Miro Bulj je kao zastupnik Mosta ujedno i predlagač izmjena Zakona o HRT-u (zakon je već prošao prvo čitanje u Saboru, čeka se drugo čitanje, izglasavanje i stupanje zakona na snagu) prema kojima prisilnu naplatu RTV pristojbi za HRT više ne bi provodili vanjski odvjetnički uredi i javni bilježnici, već bi ovrhe pripremale stručne službe HRT-a. Time bi se, tvrde u Mostu, značajno smanjili ukupni troškovi ovrha.

“Nisam ja protiv TV pretplate i protiv plaćanja pretplate. Ali mi kao predlagači zakona (Most) govorimo o tome da ukupni iznosi ovrha budu i do pet-šest puta veći od samog iznosa glavnice duga”, rekao je Bulj.

Dvije uplatnice – jedno kućanstvo

Revoltiran je, kaže, reperkusijama koje proizlaze iz Ovršnog zakona, odnosno činjenicom da ukupni iznos ovrhe nekad i višestruko premašuje samu glavnicu duga.

“HRT našem kućanstvu svakog mjeseca šalje dvije uplatnice za RTV pristojbu. Jednu dobije moj otac Nediljko, a drugu ja. Iako u istoj kući živimo supruga, djeca i moji roditelji. Jednu uplatnicu platimo, a drugu nekad ne platim. To je moj revolt na Ovršni zakon i ukupni trošak ovrhe, ali i na ponašanje HRT-a koji nam u isto kućanstvo šalje dvije uplatnice za TV pretplatu. Ukupni iznos ovrhe često je i pet-šest puta veći nego sam dug koji se putem ovrhe naplati zbog troškova kamata, odvjetnika i javnih bilježnika’, rekao je Miro Bulj za tportal.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.