"Vlada protiv vlastite koalicije daje suprotna mišljenja"

Vijesti 29. ožu 201709:59 > 10:04
N1

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, Ranko Ostojić, gostovao je u programu N1 televizije i komentirao tematsku sjednicu toga odbora, kao i kako će SDP glasovati vezano uz izmjene Zakona o arhivu i arhivskoj građi, za koji je Klub SDP-a tražio desetominutnu stanku u Saboru.

Na sjednici odbora trebalo bi biti i riječi o preustroju Ministarstva unutarnjih poslova, od kojih se u konačnici odustalo. “Odbor u svom djelovanju ima važnu zadaću da nadzire sve što je vezano za unutarnje poslove. Smatramo da je važno da se predstavi ono što se dugo najavljuje. Čuli smo puno prijedloga, od smanjenja broja upravnih jedinica, preustroju, a danas se radi o smanjenju rukovodećeg kadra. Danas će nas uputiti u sve, ali materijali su šturi, a vjerujem da ćemo na sjednici vidjeti što je zapravo problem. Najavljivanje je loš put unutar ministarstva, unosi nemir unutar policijske službe. To treba pripremiti, ne lomiti preko koljena, stalne najave su postigle to da policijski službenici više ne znaju u kojoj će kućici obavljati posao, pa i do toga da ne znaju gdje trebaju doći na posao”, rekao je Ostojić.

Spomenuo je i svoj ministarski mandat, pa rekao da je 2012. godine, osim pilotskoga projekta planiran i preustroj MUP-a, koji bi pratio teritorijalni preustroj Republike Hrvatske. “To bi bio pravi put. Ne može se MUP preustrojiti, a da to ne prate ostala tijela. Sad dobivamo jednu novu izjavu – uvijek reforme, koje će se rezalizirati, ali ja dosad nisam vidio ništa”, rekao je Ostojić.

Bivši ministar unutarnjih poslova objasnio je zašto je Klub SDP-a tražio desetominutnu stanku vezano uz glasanje o izmjenama Zakona o arhivu i arhivskoj građi. “Stvar je u tome da smo mi jasno rekli da ćemo mi biti za to, ali ne prihvaćamo ostale zaključke, zato smo tražili da se pojedinačno glasa, predsjednik je to odbio. I vladajući će biti u istom problemu. Vlada protiv članova vlastite koalicije daje mišljenja koja su suprotna”, rekao je Ostojić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.