Tony III. udara novi ritam u Agrokoru, može li ga spasiti?

Vijesti 03. tra 201718:26 > 18:31
YouTube

Drugi čovjek Sberbanke Maxim Poletaev potvrdio je Bloombergu da će Antonio Alvarez III. predvoditi restrukturiranje Agrokora. Tko je Tony Treći, kako ga potpisuje vlastita kompanija Alvarez&Marsal, čime se bavi i koja će biti zadaća osebujnog kriznog menadžera pokušao je doznati Antonio Zavada.

Agrokoru treba novi ritam, a njega bi koncernu trebao donijeti Antonio Alvarez III. direktor za restrukturiranje u konzultantskoj kući Alvarez&Marsal.

U slobodno vrijeme, budući privremeni šef uprave Agrokora, nastupa pod imenom A3 i na britanske ljestvice poslao je već 5 singlova. No, domaći političari i gospodarstvenici nisu ih čuli.

Ovdje za slučajnost nema mjesta, Alvareza i kompaniju angažirali su ruski bankari.

”Alvarez&Marsal su poznati u svijetu kao crisis manageri kada je riječ o restrukturiranju velikih komapnija, sigurno za to imaju odgovarajuće reference inače brojne druge kompanije u ovakvim situacijama ne bi tražile njihove savjete”, kazao je premijer Plenković.

Konzultacije, savjete i usluge kompanije koju je osnovao Alvrezov otac, Antonio II. doista su tražili mnogi. Među njima i Lehman Brothers, u slučaju jednog od najvećih svjetskih bankrota.

Sam Alvarez, poznat i kao Tony III. odrađivao je slične poslove restrukturiranja u nizu kompanija. Među većim slučajevima na korporativnim stranicama pohvalio se restrukturiranjem u Edconu u Južnoafričkoj Republici te u Abengoa grupi u Španjolskoj.

”Pa mislim da je njegovo prvenstveni interes je prije svega da naplati sebe, a kako će firma završit to nije njegov problem”, kaže Toni Prug.

No, Antonio Alvarez III. itekako ima osjećaje, iako sada hladno mora popisati sve obveze i imovinu Agrokora, riješi se neproduktivnog dijela kompanije i postaviti posrnulog diva na noge.

Nije čudno jer strastvena glazba, hrvatska politika i financijaši s Hrvatskom očito imaju neku posebnu vezu.

Agrokor je sada novi izazov za Alvareza kojeg su Hrvati ipak već mogli čuti – naime, privremeni nasljednik Ivice Todorića otpjevao je naslovnu pjesmu za telenovelu Rubi, koja se emitirala i na domaćim ekranima.