Biografija glasnogovornice tima Antonia Alvareza

Vijesti 05. tra 201713:00 > 13:07
Sanjin Strukic/PIXSELL

Danas malo prije 13 sati, u Agrokorovom tornju, medijima se kratko obratila glasnogovornica tima Antonia Alvareza, Ivona Janjić.

”Glavni direktor i njegov tim od ranog jutra rade. Glavni cilj je u što skorijem roku stabilizirati poslovanje i potreban je doprinos svih da se Agrokor spasi. Glavni direktor restrukturiranja će direktno nadgledati sve financijske i pravne poslove za vrijeme vrijeme trajanja restrukturiranja. Za vrijeme procesa, uprave će nastaviti raditi u tim kompanijama”, kazala je Janjić koja je zadužena za komunikaciju s javnošću u Alvarezovom timu.

Tko je Ivona Janjić

Direktorica je projekata u marketingu Agrokora. U 10 godina radnog iskustva više od 9 godina provela je u Konzumu. Tamo je i započela svoj poslovni razvoj još za vrijeme druge godine studija.

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer marketing. Od početka poslovne karijere do danas prošla je nekoliko različitih funkcija unutar kompanije tokom kojih je učestvovala u razvoju i provođenju aktivnosti te projekata iz raznih područja marketinga (CRM, promocija, mediji, postavljanje kreativnih i komunikacijskih strategija, ATL i BTL produkcija, lansiranje novih proizvoda i usluga, istraživanje tržišta, označavanje na mjestu prodaje itd.)

Prvu rukovodeću funkciju dobila je sa 24 godine, gdje je sa timom stručnjaka za IT i CRM sudjelovala u postavljanju kontakt centra, implementaciji CRM rješenja i kreiranju komunikacijskih standarda za odnose s kupcima.

Nakon toga preuzima Službu promotivnih aktivnosti, čiji je tim bio zadužen za provođenje promocija, upravljanje medijskom strategijom, produkciju propagandnih materijala itd. Najveće rukovodeće iskustvo stekla kao direktor marketinga Konzuma. Svakodnevno radeći sa iskusnim timom kolega manadžera, učestvovala je u postavljanju i provođenju ključnih projekata kompanije, a pritom vodeći tim od nekoliko desetaka zaposlenih, odgovarala je na mnoge izazove današnjeg dinamičnog poslovnog okruženja.

Za vrijeme svoje karijere, pohađala je razne edukacije i konferencije u zemlji i inozemstvu te surađivala na projektima iz svih područja marketinga. Od 2013. godine prelaskom u Agrokor koncern, nastavlja svoj rad u marketingu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.