'Stečaj u Agrokoru trebao je već davno biti pokrenut'

Vijesti 06. tra 201710:13 > 10:17
N1

Sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić, gostujući u Novom danu, govorio je o tome može li u Agrokoru doći do trećeg scenarija, odnosno pokretanja stečaja.

“Prvo moramo svaku tvrtku u društvu gledati zasebno. Neke dobro posluju, neke i ne. Cijelo vrijeme govorimo o paketu stečaja, a neku dobru tvrtku uvlačiti u stečaj jer ima istog vlasnika je neodgovorno. Svako društvo treba gledati posebno. Imamo dva razloga za stečaj – prvi preduvjet je prezaduženost, a taj stečajni uvjet je već davno nastupio i Uprava je bila dužna pokrenuti postupak. Drugo je blokada računa duža od 60 dana. Ako je ispunjen samo jedan, a vidimo da je već davnih dana, stečaj je trebao već biti pokrenut”, kazao je Kolakušić u Novom danu.

Podsjetimo, tvrtka Ovum d.o.o. iz Zagreba zatražila je 31. 3. stečaj Konzuma.

Vjerovnik ima tražbinu u iznosu od 9.675.159,67 kuna uvećanu za zakonsku zateznu kamatu i kao razlog za pokretanje stečaja navodi prezaduženost.

“Kod dužnika postoji stečajni razlog zato što je nastupila okolnost iz članka 5 stavka II u vezi s člankom 7 stečajnog zakona – prezaduženost”, navodi se u prijedlogu vjerovnika za otvaranje stečajnog postupka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.