Pecnik o Glavašu: Cirkus se vratio u naš grad

Vijesti 02. velj 201518:12 > 18:16
N1

Povratak Branimira Glavaša u Osijek oštro je komentirao politički analitičar Jaroslav Pecnik koji smatra da je njegov povratak sramotan.

“Ja bih rekao da se cirkus vratio u naš grad. Doček je bio jedan politički dernek za koji bi scenarij bio dobar da je bio uhićen, mislim da bi to gospodin Glavaš volio jer bi to dalo na dramaturgiji”.

Pecnik smatra da je Glavaš pravi vođa HDSSB-a.

“To je bila politička poruka javnosti da je došao i da nije politički mrtav. Dolaze izbori, on je taj koji vodi stranku, a sve priče da stranku vodi Šišljagić ili Vulin su priče za malu djecu”, rekao je Pecnik te dodao da je politika Glavašu energija bez koje ne može.

“Politika je njemu energija, to je energetski napitak bez kojeg on ne može živjeti. S druge strane, to ga osigurava za sve buduće procese. On je čovjek koji je kriv za mnoge stvari u Slavoniji i Baranji, od privatizacije svih nelegalnosti i nepravilnosti, a to ćemo sve tek vidjeti. Bio je povezan sa Šeksom, koliko je znao predsjednik Tuđman, ne znam. O svemu je Glavaš odlučivao. On je o svemu sve znao. On je predugo izvan politike, ali je i dalje interesantan iako nije toliko moćan. On to zna. On je majstor za trgovinu”, zaključio je Pecnik.