Milanović razriješio Zlatar Violić, pročitajte pismo ostavke

Vijesti 24. ožu 201522:15 > 25. ožu 2015 10:20
CROPIX/Niksa Duper

Andrea Zlatar Violić i službeno je podnijela ostavku na funkciju ministrice kulture. Ostavku je pismenim putem poslala premijeru Zoranu Milanoviću.

Kao ministrica prihvaćam odgovornost za nepravilnosti u računovodstvenom poslovanju i ispričavam se zbog nedovoljne kontrole i nepridržavanja propisa u financijskom poslovanju. Iako su sva dugovanja podmirena, smatram da je logična posljedica moje odgovornosti za nepravilnosti u financijskom poslovanju ostavka. Stoga ovime podnosim ostavku na mjesto ministrice kulture u Vladi RH’, napisala je u pismu ostavke Andrea Zlatar Violić.

Vlada je na svom Twitter profilu objavila da je premijer Milanović primio pisanu ostavku ministrice i da će ona biti razriješena dužnosti s današnjim danom. Ovo je deveta smjena u Vladi Zorana Milanovića.

Kao nasljednici Andree Zlatar spominju se njezin zamjenik Berislav Šipuš te dosadašnja pomoćnica ministrice Tamara Perišić.

Premijer Zoran Milanović danas ju je i službeno razriješio dužnosti.

“Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović razriješio je dužnosti ministricu kulture Andreu Zlatar Violić koja je ranije danas predsjedniku Vlade dostavila pisanu ostavku na mjesto ministrice kulture u Vladi Republike Hrvatske”, kratko je priopćeno iz Vlade.

#related-news_0

Kako je ministrica govorila prije?

Podsjetimo, aferu u Ministarstvu kulture prošli je četvrtak tijekom rasprave o izvještaju Državne revizije otkrio HDZ-ov Goran Marić.  ‘Nalaz za 2013. zahtijeva izvanrednu sjednicu Vlade, jer piše da jedan ministar uzima akontaciju za službena putovanja i ne otputuje, a i dalje duguje ministarstvu.

#related-news_0

Kada se to otkrije u reviziji, onda mu se skida šest mjeseci s plaće, a za službena putovanja kad otputuje nema računa uopće o učinjenim troškovima. Jednokratno uzme iz državnog proračuna i ne vraća dok ga se ne uhvati. Kad ga se uhvati vraća u ratama bez kamata. Sjajno’, poručio je Marić u raspravi o izvješću o radu Državnog ureda za reviziju u 2014.

”Tu se ne radi ni o kakvom bankomatu. Nema nikakvih razloga da zaposlenici, naročito ne ministarstva, budu optuženi za takvu stvar. Ne znam odakle vam takav argument. Sav novac je u potpunosti evidentiran. Došlo je do kašnjenja, ali sav novac je evidentiran i apsolutno nema nikakvih dugova”, kazala je nakon prvih medijskih napisa Violić.