Ante Čačić izabran za novog hrvatskog izbornika

Vijesti 21. ruj 201514:33 > 14:34
Marko Jurinec/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija dobila je novog izbornika. Na sjednici Izvršnog odbora HNS-a odlučeno je da će na Klupu 'Vatrenih' sjesti Ante Čačić.

Kao što su mediji ovih dana nagađali dojučerašnji trener Lokomotive preuzeo je klupu ‘Vatrenih’.

61-godišnji Ante Čačić je jednoglasno, na sjednici Izvršnog odbora HNS-a, izabran za novog izbornika. Na ovom mjestu će naslijediti Niku Kovača koji je smijenjen nakon kvalifikacijske utakmice s Norveškom.

”Novi izbornik je Ante Čačić. Imenovan je jednoglasno. Razgovarali smo i promišljali i mislim da smo došli do najboljeg rješenja. Zadovoljan sam kao i svim prijašnjim izborima koje smo samnom na čelu učinili”, kazao je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

”Ugovor s novim trenerom je potpisan do 31.7. 2018. godine”, rekao je Šuker. ”Sutra je presica Ante Čačića pa njega pitajte vraća li se Šimunić u reprezentaciju. Izbornik bira sam svoj stožer”, rekao je Šuker na pitanje o povratku Josipa Šimunića u reprezentaciju.

Šuker nije htio govoriti o imenima Čačićevih protukandidata.

”Bilo bi nekulturno prema novom izborniku da predsjednik izlazi s imenima – s kim kada i kako i koji su uvjeti bili. Bilo je puno prijedloga, ali mislim da Čačić zaslužuje po svemu da bude izbornik. Vrlo je iskusan. Razgovarao sam s igračima ovih desetak dana i mogu reći da je vodio jedno 8 do 9 naših igrača. To je bitna stavka jer vrlo je teško postaviti neke nove zahtjeve. Oni se manje više poznaju”, kazao je Šuker.

”HNS je dosad uvijek pogodio s izbornikom”, dodao je.

Upitan boji li se zbog ovog izbora stvaranja još negativnije atmosfere oko našeg nogometa Šuker je kazao kako to nitko ne može znati.

”Dosad smo uvijek pogodili i Čačiću želim svu sreću. Šok terapija, instant rješenje sigurno da je vrlo teško i baš zbog toga molim na zajedništvo i potporu”.

Novinare je zanimalo hoće li Čačić biti samostalan pri izboru igrača.

”Kao i uvijek dosad stalno se traže primjedbe HNS-u. Jozak će biti na klupi, a Čačić ne želi suflera. Zašto Jozak ne bi sjedio na klupi? Nisam vidio nikad da trener stavlja lošijeg igrača od boljeg”, zaključio je Šuker čestitavši usput Dinamu na pobjedi protiv Arsenala.