Raskol: Dio MOST-a izrazito se protivi strategu Lovrinoviću

Vijesti 23. stu 201514:40 > 14:44
Davor Puklavec/PIXSELL

Unutar zastupničke jezgre Mosta, navodno, postoji grupacija koja Lovrinovićeve ideje o monetarnoj politici smatra opasnim za nacionalnu ekonomiju.

Nakon izbacivanja Drage Prgometa, u MOST-u se vodi polemika koja će frakcija prevladati. Naime, Božo Petrov i ostalih 17 zastupnika izrazito su heterogena skupina, što je potvrdio prošlotjedni tajni sastanak iniciran od protivnika Ivana Lovrinovića, ekonomskog stratega Mosta.

Sudionici sastanka su ovih dana kontaktirali s nekim ekonomskim analitičarima i u razgovoru izrazili protivljenje Lovrinovićevim prijedlozima kao što je najava štampanja novca ili devalvacija kune, potvrdio je sudionik spomenutih razgovora, piše Jutarnji list.

Devalvacija bi, smatraju, malo popravila status nekih poduzeća koja svoje proizvode izvoze na inozemna tržišta, ali bi u jako težak položaj dovela sve građane čiji su krediti vezani valutnom klauzulom, na što je upozoravao i premijer Zoran Milanović. Rate bi jako narasle i dobar dio ljudi ne bi mogao otplaćivati kredite, znači, bili bi dovedeni na rub bankrota.

Prgomet je, podsjetimo, upozorio i na navodno sastajanje pojedinaca iz Mosta s Udrugom Lipa čiji stručnjaci sasvim sigurno ne preferiraju ekonomske ideje Lovrinovića, a Božo Petrov potvrdio je taj sastanak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.