'HRID je postao stranka koja ostaje na platformi MOST-a'

Vijesti 23. stu 201518:39 > 18:45
PIXSELL/Goran Stanzl

Drago Prgomet je danas svoju udrugu Hrvatska inicijativa za dijalog (Hrid) pretvorio u političku stranku.

U Hrvatskom novinarskom domu uz Prgometa su se pojavile i preostale dvije Mostove zastupnice, Irena Petrijevčanin Vuksanović i Gordana Rusak.

Prgomet nakon osnivačke skupštine nije bio pretjerano rječit već je okupljenim novinarima kratko rekao: ‘Osnovana je stranka HRID koja ostaje na platformi MOST-a’, rekao je Prgomet i odjurio bez odgovora na pitanja.

Ništa rječitije nisu bile niti njegove stranačke kolegice Gordana Rusak i Irena Petrijevčanin Vuksanović.

“Sve ostaje isto”, kratko je prokomentirala Petrijevčanin Vuksanović dok se pokušala progurati među novinarima. Njezina kolegica Gordana Rusak ipak je zastala te kratko rekla: “Nakon ovog, moja podrška platformi Most ostaje ista”.

Petrijevčanin i Rusak su kao članice udruge Hrid na proteklim parlamentarnim izborima u Sabor ušle u prvoj izbornoj jedinici s liste Mosta, kojoj je na čelu bio Drago Prgomet.

Jedan od članova novoosnovane stranke Josip Jelić Hini je kazao kako je Prgomet jednoglasno, na skupštini koja je okupila oko 140 sudionika, izabran za predsjednika.

Na pitanje zbog čega je sastanak tako brzo završen te je li možda bilo disonantnih tonova, Jelić je kazao kako nije bilo nikakvih disonantnih tonova te da je “rasprava bila kratka jer se samo kratko razgovaralo oko toga da Hrid ostaje na platformi Mosta”.
Drago Prgomet je sa udrugom Hrid sudjelovao na proteklim parlamentarnim izborima u sklopu platforme Most nezavisnih lista, no sada ta udruga svoj rad nastavlja kao politička stranka.

Podsjetimo, Prgomet je jučer, nakon što nije pušten na sastanak MOST-a, poslao pismo zastupnicima u kojem je između ostalog iskaknuo kako je MOST ostao zateknut izbornim rezultatom i da se nije znao nositi s uspjehom. Rekao je da su nakon izborne noći na površinu izišli svi propusti u kampanji, nekoherentnosti programa i heterogenosti njihove platforme.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.