Zastupnica MOST-a: "HDZ-u su otvorena vrata"

Vijesti 20. pro 201514:59 > 15:01
Goran Stanzl/PIXSELL

Gošća emisije "Nedjeljom u dva" kod Aleksandra Stankovića bila je saborska zastupnica MOST-a nezavisnih lista Ines Strenja Linić.

“Mislim da ćemo u utorak imati mandatara. Nikakve podjele, nikakvih imena u pregovorima s koalicijama nije bilo. Most je ostao dosljedan. Očekivali smo da će obje strane potpisati ono na što su prethodno pristale, ali to se nije dogodilo. SDP je još ranije odustao pa se predomislio, a HDZ je mišljenje promijenio jučer. Očekujemo još neke promjene”, rekla je, a govoreći o ulasku u koaliciju s jednom od dvije strane, kaže da su do jučer smatrali da će sa sve tri strane formirati vlast.

“Kao što smo SDP-u ostavili otvorena vrata, sada su ta vrata otvorena i trećoj strani”, dodala je.

Komentirala je izjave Karamarka da se radilo samo o podjelama fotelja te kazala da o tome uopće nije bilo riječ. “Mi smo tražili da potpišu ono oko čega su se ranije složili”, kazala je.

“Mi ostajemo dosljedni, rekli smo ‘potpišite’, i očekivali smo da će svi potpisati jer mislimo da je to za Hrvatsku najbolje. Oni su sve to prihvatili ranije, u čemu je onda problem? Meni ovo ništa nije novo jer cijeli život radim na način da brzo moram donositi odluke”, rekla je Strenja Linić.

Rekla je i da i MOST i SDP žele da Petrov bude premijer.

“Pričali smo s nekoliko stručnjaka, ali mislim da će premijer biti Petrov”, rekla je među ostalim.

“Mislim da bi Milanović morao biti u vladi, on ili predstavnik te koalicije. Ako on kaže da će to biti Lalovac ili Ostojić, zašto ne? Jedan od potpredsjednika vlade svakako mora biti iz te koalicije”, kaže Strenja Linić. Dodala je i da su vrata otvorena i za treću stranu.

“Milanović je potpisao da je spreman sa sve tri strane formirati vlast. Ako mi želimo stručnjaka, mi možemo predložiti i nekoga tko pripada Domoljubnoj koaliciji”, rekla je.

Podsjećamo, jučer je čelnik MOST-a Božo Petrov, nakon što je Tomislav Karamarko napustio pregovore s MOST-om i rekao kako Domoljubna koalicija neće potpisati tripartitnu Vladu, rekao kako je “HDZ definitivno ispao iz igre”, odnosno iz daljnjih pregovora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.