Akteri afere u Hrvatskim cestama uskoro će na slobodu? USKOK ima još 11 svjedoka protiv njih

Vijesti 21. lis 202416:19 0 komentara
Goran Stanzl/PIXSELL

Za još mjesec dana produljen je istražni zatvor Josipu Škoriću, savjetniku u Hrvatskim cestama osumnjičenom u korupcijskoj aferi. Odlučio je tako Županijski sud u Zagrebu na današnjem ročištu na kojem je USKOK prezentirao da ima ispitati još 11 svjedoka na koje bi osumnjičeni mogli utjecati. 

Uz Josipa Škorića pod istragom je i njegov rođak Zoran Škorić, predsjednik uprave Osijek-Koteksa, te Sanda Bajtl, vlasnica privatne tvrtke koja je s njim surađivala. I njima je istražni zatvor produljen za još mjesec dana kako ne bi utjecali na svjedoke.

USKOK-ova istraga

USKOK ih tereti za plaćanje mita Josipu Škoriću u zamjenu za unosne poslove s Hrvatskim cestama. Tvrtka Sande Bajtl bila je, prema tvrdnjama USKOK-a, podizvođač Osijek-Koteksu iako za to nije imala uvjete.

Škorić je mjesec dana prije uhićena dao ostavku na funkciju predsjednika Uprave Hrvatskih cesta, a nakon uhićenja otvorio je godišnji odmor.

Inače, glavni državni odvjetnik Ivan Turudić u više je navrata izjavio kako neće istraživati tko je Škoriću, inače utjecajnom članu HDZ-a, dojavio da mu se sprema uhićenje, pa se na vrijeme sklonio s funkcije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!