“Da sam glasač DP-a, zabrinuo bih se. Takva razina interesa dugo nije viđena”

Vijesti 23. lip 202409:52 0 komentara

Novinari Andrej Dimitrijević (Faktograf) i Ante Ljubičić (Yammat FM) u Točki na tjedan s našom Milom Moralić komentirali su političke aktualnosti s fokusom na izbor Milorada Pupovca (SDSS) na čelo Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Ljubičić smatra da su sada svi dobili što su htjeli. “Pupovac je na čelu Odbora, DP ima po čemu tvrditi da se po nečemu razlikuje od HDZ-a i može optuživati druge za ono što sami rade – političku trgovinu, Nino Raspudić ima razloga što pričati, svima je ovo dobro došlo i ništa se realno neće promijeniti.”

“To je sve jedna velika travestija i DP čini jako dobro Plenkoviću jer mu služi kao crvena krpa jer te njihove ideje koje su toliko sulude mediji analiziraju i seciraju, a onda s druge strane sve što se događa vezano uz kriminal i korupciju, a vezano uz HDZ ostaje u sjeni”, dodaje Dimitrijević.

Osvrnuo se na prijetnje DP-a da će izaći iz koalicije pa ipak nije, navodeći da se pokazalo da su im ipak draže fotelje. “Ja da sam glasač DP-a, ja bih se zabrinuo za sebe jer takva razina populizma i interesa dugo nije viđena.”

Osvrnuli su se i na navode o dvije struje u DP-u, jedne koja je uz Marija Radića i druge koja je uz Ivana Penavu.

“Međusobni odnosi bit će riješeni kad se zaprijeti dva najbitnija resora – poljoprivredi i gospodarstvu ili kad se možda ugroze nečiji poslovni interesi s istoka Hrvatske. Ako postoji stranka koja je trgovačka nakupina, to su oni, imaju dvije struje, Ćipe priča o Auschwitzu, a s druge strane ova gospoda imaju respektabilne karijere u sjedenju u restoranu i dogovorima poslova i oni su ti koji drmaju i oni su ti koji upravljaju strankom”, navodi Ljubičić.

Što se tiče Penave i pomirljivih tonova, Ljubičić navodi da on i jeste HDZ-ovac i da je izum HDZ-a i da cijeli život živi na račun HDZ-a. “HDZ-ovci naspram DP-a ispadaju nobelovci.”

“Penava je htio nešto desnije i naciopnalnije od HDZ-a, ali bazično, to je sve ista priča. To je taktika kojom se Plenković služi godinama ‘uvijek ima gore, ako ne birate mene, doći će ovi još gori od nas’, a to su Karamarko i slični, a u ovoj situaciji DP koji je sad dio većine. Ništa nisu ostvarili, njih će HDZ pojesti”, dodao je Dimitrijević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!