Anušić: Preispitat ćemo kako se u MORH-u upravljalo stanovima

Vijesti 07. ruj 202414:14 1 komentar
Ivan Anušić
Igor Soban/PIXSELL

Ministar obrane Ivan Anušić izjavio je da će tražiti da se do kraja raščiste okolnosti pod kojima je Anna Dujić, kći predsjednika Uprave Hrvatskih šuma, HDZ-ovca Nediljka Dujića, prije četiri i pol godine povoljno otkupila stan u vlasništvu MORH-a.

“Tražit ću da se raščisti sve oko kupoprodaje stana o kojem pišu mediji. Iako je to stari slučaj koji nema nikakve veze s mojim mandatom, upravljanje imovinom kao i svi ostali procesi unutar Ministarstva obrane moraju biti transparentni i u skladu sa svim procedurama.

Povodom ovog slučaja, ne prejudicirajući ništa, preispitat ćemo kako se u Ministarstvu obrane upravljalo stanovima”, kazao je Anušić za Jutarnji. Iz Ministarstva poručuju da u ovom trenutku ni oni nemaju punu sliku o svim okolnostima prodaje ovog stana.

Stan kupila za nešto više od 800 eura po kvadratu

Podsjetimo, Anna Dujić, kći moćnog HDZ-ovog šefa Hrvatskih šuma Nediljka Dujića, iznajmljuje državni stan koji je 2020. godine kupila po cijeni nešto većoj od 800 eura po kvadratu. Radi se o stanu površine 90.97 kvadratnih metara.

Anna Dujić kupila ga je po cijeni od 573.009 kuna, potvrdili su iz MORH-a. To znači da je stan otkupljen po cijeni kvadrata od 6298 kuna, odnosno 835 eura. U eurima stan bi koštao oko 76 tisuća.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare