Bartulica otkrio koga će podržati za predsjednika DP-a: “U mojoj nevolji pokazao se vrlo lojalan”

Vijesti 28. kol 202411:11 > 11:37 1 komentar
Dnevnik.hr

Zastupnik u Europskom parlamentu i član Predsjedništva Domovinskog pokreta Stephen Nikola Bartulica na konferenciji za medije govorio je o nesuglasicama unutar Domovinskog pokreta.

“Stanje nije dobro i za ovakvo stanje je uvijek odgovorna čelna osoba stranke. Ne znam zašto se to radi tako pred kraj ljeta, mislim na izborni sabor stranke. Nemam ništa protiv nikoga u stranci”, rekao je danas Bartulica.

“Pregovori nisu dobro odrađeni, stranka se sada ponaša podanički prema HDZ-u. Ja ću na izborima u stranci podržati Marija Radića“, napomenuo je.

Imao je poruke za delegate u subotu: “Birajte one za koje mislite da mogu popraviti stanje”, prenosi Dnevnik.hr.

Što se tiče afere Ferrari, rekao je: “Sve sam rekao na tu temu, ali ne sviđa mi se da se prijeti sudom časti. To su ostaci starog vremena, gdje se mora slušati vođu stranke. Da mi to odgovara, takav način, bio bi u HDZ-u, a sad se sličan način pokušava prenijeti na DP“.

“Odraz očaja”

Kaže da je Radić najviše uložio u stranku, a da je Penavi omogućio da dođe na čelo stranke.

“Radić se u mojoj nevolji pokazao vrlo lojalan. Izvlačenje stvari iz njegove biografije je odraz očaja”.

“Za duboke podjele u stranci odgovara stranačko vodstvo. Zalagao sam se za suradnju s HDZ-om, ali ne pod svaku cijenu. Zalažem se za tu suradnju, ali ne pod svaku cijenu. Moramo svojim biračima isporučiti bolje, ono što smo najavljivali. Ovo što sam do sada vidio, rekao bih da možemo bolje. Treba na novi način gledati tu suradnju. Plenković se navikao da sam donosi odluke. U vezi Šuice nije se konzultirao s nama. Oni se trebaju naviknuti da nisu sami, da je ovo zajednička Vlada”.

“Šuica se nije istaknula na toj poziciji, nije iznijela niti jednu orginalnu misao”, rekao je Bartulica o Šuici koja je Povjerenica Europske komisije za demografiju i demokraciju od 2019. godine.

“Praštam sve”

Što se tiče afera u stranci kaže: “U politici imate interesa i ega, što nije dobro. No, smatram minimumom da se bude korektan kada su ljudi pod paljbom. Ja praštam sve i ono što mi je ostavilo gorčinu, ali trebaju snositi posljedice oni koji su najodgovorniji”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare