Bivši HDZ-ov župan zbog nesreće kod Vinkovaca ostaje bez vozačke dozvole na mjesec dana

Crna kronika 04. srp 202415:55 0 komentara
Davor Javorovic/PIXSELL

Prije točno dva tjedna bivši župan Damir Dekanić izazvao je prometnu nesreću na vinkovačkoj obilaznici, a sada mu je PU vukovarsko-srijemska zbog toga na mjesec dana oduzela vozačku dozvolu 

Odluka je donijeta nakon što je policija primila nalaz krvi prema kojem je Dekanić u trenutku nesreća imao koncentraciju alkohola u organizmu od najmanje 0,86 promila. Alkotestiranjem nakon nesreće izmjereno mu je 0,84.

Prijave i oduzimanje vozačke

Sada kada je konačno dobila precizan podatak, policija je  bivšem županu, koji trenutno radi da se vrati na posao u Hrvatske šume gdje je bio zaposlen do prelaska u politiku, oduzela vozačku na mjesec dana. Osim toga, zaradio je i prekršajnu prijavu zbog kršenja prometnih prometnih propisa koji su rezultirali nesrećom.

Drugi vozač koji je u nesreći sudjelovao pijan, a detaljna analiza potvrdila mu je koncentraciju od najmanje 2,13 promila alkohola u krvi, ostaje bez vozačke na tri mjeseca.

Pet ozlijeđenih u nesreći

Inače, oba pijana sudionika nesreće završila su još iste noći 19. lipnja na triježnjenju u policijskoj postaji. Za to vrijeme bile su im oduzete vozačke dozvole, no kada su ujutro pušteni kućama vozačke dozvole bile su im vraćene.

Dekanić je još isti dan, 20. lipnja, nakon, kako je kazao, brojnih pritisaka, podnio ostavku na dužnost župana. Pri tome je izjavio kako ne misli da je krivac za nesreću, već je svu odgovornost svalio na drugog pijanog vozača koji mu se, kaže, ubacio u koloni i onemogućio ga da na vrijeme zakoči.

Tako je izazvao lančani sudar u kojem je  pet osoba lakše ozlijeđeno.

Kakve mu još kazne prijete?

Iz Pu vukovarsko-srijemske za N1 je potvrđeno da je Dekanić prijavljen zbog prebrze vožnje za što može biti kažnjen novčanom kaznom od 30 eura, ali i dodatnih 260 eura budući da je zbog toga izazvao nesreću.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola prijeti mu od 360 do 660 eura novčane kazne.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!