Bjelovarska policija i branitelji pozivaju na predaju nezakonitog oružja: Neće biti sankcija

Vijesti 30. srp 202411:55 0 komentara
Ivica Galovic/PIXSELL

U povodu krvavog pohoda Krešimira Pahokija, koji je usmrtio šestero osoba neregistriranim vatrenim oružjem, bjelovarska policija i Odbor za branitelje pozvali su u utorak vlasnike ilegalnog oružja da ga predaju bez sankcija.

Načelnik Policijske postaje Bjelovar Dalibor Milković otkrio je kako se skriveno oružje pronalazi nakon dojava građana, ali i zahvaljujući operativnom radu policije na terenu te saznanjima koje policija dobiva prilikom obrade prekršajnih i kaznenih djela, nakon čega slijedi nalog nadležnog tijela temeljem kojeg policija kreće u pretragu.

Na radnom sastanku policije i predstavnika branitelja, održanom u Gradskoj vijećnici, Milković je govorio i o načinima na koje policija dolazi do ilegalnog oružja.

“Cilj ovog sastanka nije samo promocija akcije ‘Manje oružja, manje tragedija’, već želimo poslati poruku da postoje institucije koje mogu riješiti probleme koji dovode do nesretnih događaja. Neki ljudi se ne snađu u zajednici, neki se susreću s različitim problemima u životu, no postoje institucije koje im mogu pomoći u rješavanju problema. Nadamo se da ako uspijemo riješiti takve probleme, možemo prevenirati događaje poput onog iz Daruvara”, istaknuo je Milković.

Predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Grada Bjelovara Igor Crnomarić naglasio je kako se nezakonito oružje može predati bez ikakvih sankcija.

“Želimo ne samo braniteljima, već svima koji posjeduju nelegalno oružje poslati poruku da ga predaju MUP-u. To mogu učiniti bez ikakvih posljedica”, rekao je Crnomarić dodavši da danas nema nikakve potrebe držati oružje u svojem domu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!