Afera nakaze: “Ovo je potpuna sramotna smijurija”

Vijesti 20. lis 202409:53 0 komentara

Novinari Denis Mahmutović (Telegram.hr) i Boris Vlašić (Jutarnji list) u Točki na tjedan s našom Natašom Božić komentirali su aferu nakaze.

“Ovo je potpuna sramotna smijurija i sa strane odvjetništva i policije. Ni slučajno se šibensko odvjetništvo ne bi smjelo baviti slučajem Anne Dujić dok je u istoj ispostavi zaposlena njena sestra, Nediljkova kći. Drugo, isto to lokalno odvjetništvo je amenovalo ugovor kojim je Anna za kirkiriki kupila državni stan iz kojeg je ista ta država pomoću istog tog odvjetništva pokušavala izbaciti nju i familiju”, kazao je Mahmutović.

Pozvao je šibensku policiju da počne raditi svoj posao. “Prvo da stanu iza svoje kolegice i drugo, da mi napokon odgovore na pitanja koja se sastoje od da-ne odgovora.”

Glavni državni odvjetnik Ivan Turudić utvrdio je propuste u odbacivanju prijave protiv Anne Dujić te je postupanje u ovom predmetu povjerio drugom stvarno nadležnom državnom odvjetništvu.

“To je Turudiću došlo kao budali šamar, on je pod kritikama da je HDZ-ov čovjek i sad imamo Dujića kojemu se odavno klima daska i naletjelo mu je (op.a. Turudiću) kao ‘kec na desetku’ da se može vrlo efikasno riješiti slučaj Dujića, da DORH utvrdi što treba utvrditi, a on će time dokazati da nije kompromitiran HDZ-om”, rekao je Mahmutović.

Vlašić se osvrnuo na jednu rečenicu iz priopćenja Hrvatskih šuma. “Meni je odlična rečenica iz priopćenja da je stranka, Dujić, u korektnim odnosima. To pozivanje na korektne odnose, što to govori? Što nam cijela priča nudi?”

“Da bilo tko bilo gdje u Hrvatskoj krene autom na policajca, završio bi u zatvoru, ali ne i članovi obitelji Dujić. Oni su povlašteni. Imamo nedodirljive, njih ne smijemo ni dotaknuti”, dodao je Vlašić.

“Ako Nediljko Dujić ima svog anđela zaštitnika u državnom odvjetništvu u Šibeniku ili načelniku policije, tko nam garantira kad se krene u provjeru da nemaju svog anđela zaštitnika negdje više?”, pita se Mahmutović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!