Dalija Orešković: Plenković srušio institucije, sad pokušava srušiti i Milanovića s Pantovčaka

Vijesti 28. kol 202422:51 0 komentara
Dalija Orešković
Patrik Macek/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković u srijedu se u Varaždinu osvrnuo na korištenje vojnih helikoptera za putovanja predsjednika Milanovića okarakteriziravši to ruganjem hrvatskoj javnosti, a bizarnošću objašnjenje Ureda predsjednika o tome da je to pitanje sigurnosti.

“Imam skromno iskustvo od osam godina biti predsjednikom Vlade i biti štićena osoba, i moram priznati da od ljudi koji su zaduženi za moju sigurnost još nikad nisam dobio savjet da nekud idem helikopterom. Da je u pitanju netko iz HDZ-a, SDP bi poslao puno prijava Povjerenstvu za sukob interesa ili bi Povjerenstvo samoinicijativno otvorilo predmet već na temelju medijskih napisa”, izjavio je premijer Plenković u srijedu na konferenciji za novinare prilikom posjeta Špancirfestu u Varaždinu.

Na njegove je izjave reagirala i zastupnica Dalija Orešković na svom Facebooku, a njenu objavu prenosimo u cijelosti.

“Andrej Plenković je srušio institucije ove države, a sada pokušava srušiti i Zorana Milanovića s Pantovčaka, vodi kampanju umjesto HDZ-ovog predsjedničkog kandidata.

Nemam ništa protiv da se provjeri opravdanost prijevoza predsjednika države, dapače. Ali Plenkoviću treba reći da niti Vladin avion nije taksi, pa ga je HDZ upravo tako koristio kada je u studenom 2018.g. vrhuška HDZ-a otišla na Summit EPP-a u Helsinki! Dakle za privatne stranačke svrhe, o našem trošku. Koštalo nas je to tadašnjih 170 000 kn, a da su HDZ-ovci išli komercijalnim letom, oni bi platili 42 000 kn.

Važno je da naši građani znaju da je povodom tog slučaja Povjerenstvo za sukob interesa pokrenulo postupak protiv premijera. Povodom toga, AP ih je optužio da mu pozivanjem na članak zakona kojeg je prekršio žele nanijeti političku štetu. Potom je taj članak zakona ukinuo, kao i ovlasti Povjerenstva koje su mu još te davne 2018.g. trebale doći glave. Zbog ovog, ali i niza drugih slučajeva.

AP i njegova maligna tvorevina od političke stranke Hrvatsku tretiraju kao svoj ratni plijen od prvog dana postojanja. Zadnji su koji imaju ikakva prava pozivati se trošak jednog sata Black Hawk leta.

Ali kad smo već kod taksi usluga koje narod skupo plaća, puno skuplje od komercijalnih letova, evo jedno pitanje, misli li Plenković kad je vodio hrpu HDZ-ovaca uključujući i maloljetnog sina Gordana Jandrokovića na utakmice nogometnog prvenstva, da je tada Vladin avion letio za badava?”, objavila je Orešković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!