Danas se u školu vraćaju svi učenici osim razreda u koji ide problematičan dječak

Vijesti 08. lis 202406:40 0 komentara
Shutterstock/Tobias Arhelger

Nakon sastanka s predstavnicima Ministarstva obrazovanja i Grada Zagreba zbog slučaja problematičnog dječaka, Vijeće roditelja zagrebačke osnovne škole u ponedjeljak navečer odlučilo je da se u utorak na nastavu vraćaju sva djeca, osim učenika iz četvrtog razreda koji pohađa taj dječak.

“Vijeće roditelja je dogovorilo da se djeca, osim učenika spornog razreda, u utorak vraćaju na nastavu. Nezadovoljni smo ponuđenim mjerama koje ne ulijevaju povjerenje i sutra nastavljamo sa sastancima”, kazao je za Hinu jedan od roditelja učenika četvrtog razreda u koji je, bez najave, premješten učenik zbog čijeg su se ponašanja iz škole koju je prethodno pohađao ispisali svi učenici iz razreda u kojem je bio.

U znak bojkota roditelji učenika iz razreda u koji je premješten problematični dječak u petak nisu poslali djecu na nastavu, a u ponedjeljak su se s njima solidarizirali i roditelji ostalih učenika, koji također nisu poslali svoju djecu u školu.

“Poslali smo poruku. U ponedjeljak su na nastavi bila samo ona djeca s kojima roditelji nisu imali kamo. U utorak se, osim našeg razreda, djeca vraćaju, ali naglašeno je na sastanku da to ne znači da nas se ne podržava”, dodao je roditelj.

Na sastanku im je ponuđena pomoć u vidu zaposlenja još jednog psihologa, otkrio je. “Ako se nešto dogodi, našoj djeci se nudi psihološka pomoć. Mi se ne želimo dovesti u situaciju da trebamo tražiti psihološku pomoć za našu djecu, kao da provode neki eksperiment. Zašto bi se uopće dovodili u situaciju da moramo tražiti psihološku pomoć? S tim utješnim rješenjem nismo zadovoljni”, naglasio je otac.

Kako je i državna tajnica Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih Zrinka Mužinić Bikić najavila, s učenikom će stalno biti asistent koji će ga pratiti po školi i u razredu. “Rečeno nam je i da će doći još jedna osoba iz Centra “Luka Ritz” i ako bude trebalo da će još netko doći u pomoć. Mi ne vidimo baš kako će to riješiti naš problem i kako će oni spriječiti verbalne ispade tog djeteta”, kazao je roditelj.

U utorak u 18 sati nastavljaju razgovore, između ostalog, s predstavnicima stručnih službi škole, Grada Zagreba i socijalne službe. “Pratit ćemo situaciju dalje, mi vjerujemo u ovu školu, učiteljicu koja ima dobru atmosferu u razredu i koja je stupila u interakciju s djetetom. I za sada u tom smislu njihovog odnosa stvari idu onako kako trebaju”, istaknula je nakon sastanka s roditeljima u ponedjeljak državna tajnica Mužinić Bikić.

Naglasila je da je Ministarstvo poduzelo korake te pozvala roditelje na smirenje situacije. “Molim roditelje da daju priliku ovom djetetu, ovoj školi, učiteljici i stručnim suradnicima. Poduzeli smo određene korake koji prije nisu bili aktualni kako bi se situacija smirila i rješavala na jedan konkretniji način. Zbilja mislim da se svi moramo primiriti”, rekla je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!