Danas uglavnom sunčano, poslijepodne moguć pljusak praćen grmljavinom

Vijesti 22. svi 202407:09 0 komentara
Ivica Galovic/PIXSELL/ilustracija

Donosimo vremensku prognozu našeg meteorologa Bojana Lipovšćaka.

Nakon prolaza hladne fronte manja količina nestabilnog zraka zadržala se nad srednjim i južnim Jadranom i premješta se prema sjeveroistoku. U većem dijelu unutrašnjosti je vedro, a mjestimice u posavini maglovito.

Danas će prevladavati sunčano uz umjeren razvoj dnevne naoblake te je poslijepodne i navečer moguć pokoji grmljavinski pljusak. Najviše dnevne temperature zraka od 21 do 25C. Puhat će slab jugozapadnjak i zapadnjak.

Sutra prijepodne u unutrašnjosti mjestimice magla. Na Jadranu jutro pretežno sunčano uz slab sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti od 8 do 13 a na, Jadranu oko 16. Tijekom prijepodneva u zaobalju umjeren razvoj dnevne naoblake uz pokoji pljusak i grmljavinu.

Nestabilan zrak premještat će se od Jadrana prema unutrašnjosti te će se pljuskovi i grmljavina proširiti tijekom dana na veći dio unutrašnjosti, a na Jadranu će doći do razvedravanja uz umjeren jugozapadnjak lebić i zapadnjak pulenat. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti od 20 do 25, na Jadranu oko 24.

Do kraja tjedna zadržat će se promjenljivo vrijeme s poslijepodnevnim nestabilnostima i lokalnim kratkotrajnim pljuskovima. Temperatura zraka bez veće promjene.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!