Nakon što je dva puta pijan izazvao nesreću, Damir Dekanić se vraća na stari posao

Vijesti 31. srp 202412:29 3 komentara
Borna Jaksic/PIXSELL

Bivši vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić od 1. kolovoza vraća se u Hrvatske šume na radno mjesto višeg stručnog suradnika za međunarodnu suradnju u Sektoru za EU projekte i zelenu energiju, potvrđeno je u srijedu iz tog javnog poduzeća.

Iz Hrvatskih šuma podsjećaju kako je Dekanić, koji je po struci diplomirani inženjer šumarstva, prije preuzimanja dužnosti župana bio njihov zaposlenik te kako prema propisima ima pravo vratiti se na radno mjesto u tom javnom poduzeću kad prestane obnašati dužnost župana, sukladno čemu je i podnio zahtjev za povratak.

Ostavku na dužnost vukovarsko-srijemskog župana Damir Dekanić podnio je 20. lipnja ove godine nakon što je pod utjecajem alkohola, od 0,84 promila u krvi, ponovno izazvao prometnu nesreću, u kojoj je pet osoba lakše ozlijeđeno, među kojima i dvoje djece.

Podnošenje ostavke obrazložio je kao moralni čin te kao posljedicu ogromnih pritisaka na institucije i njegovu obitelj. Do slijedećih lokalnih izbora, na proljeće iduće godine, na dužnosti župana mijenja ga njegov zamjenik Franjo Orešković.

Dekanić je i u travnju 2022. godine izazvao prometnu nesreću u Cerni nedaleko Županje nakon čega je završio i u istražnom zatvoru. Radi te nesreće je optužen za zlouporabu položaja i ovlasti jer je pokušao preko policajaca na terenu zataškati slučaj. Početkom srpnja ove godine osječki Županijski sud potvrdio je optužnicu Uskoka protiv Dekanića zbog prikrivanja prometne nesreće u Cerni te izbjegavanja osiguravajućeg regresnog zahtjeva.

Prije toga Damir Dekanić je sudjelovao i u prometnoj nesreći kada je automobilom udario u vozilo u kojem su se vozile časne sestre.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare