Detalji stravične nesreće na Viru: Jedna žena preminula, među ozlijeđenima i djeca, vozač je bio pijan

Vijesti 18. kol 202413:21 1 komentar
Sime Zelic/PIXSELL / Ilustracija

Strašna prometna nesreća dogodila se u subotu na Viru u kojoj je preminula jedna osoba, a troje ih ozlijeđeno. Policija navodi da ju je skrivio alkoholizirani vozač.

Prema rezultatima očevida prometna nesreća se dogodila sinoć oko 23,40 sati u ulici Put lozica kada je 29-godišnji vozač osobnog automobila zadarskih registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine osobinama izgubio nadzor nad vozilom te sišao na desnu stranu kolnika.

Uslijed toga je desnim kotačem silazi van kolnika, gdje najprije udara u kamenje, a potom automobilom nalijeće na pješake. Nakon udara u pješake, koji su od siline udarca odbačeni van kolnika, vozilo se prevrnulo.

Od posljedica nesreće na mjestu događaja preminula je hrvatska državljanka u dobi od 24 godina.

Stradalo i troje djece

Druge osobe, jedna odrasla i troje djece su poradi zadobivenih ozljeda upućeni na pružanje liječničke pomoći u OB Zadar, gdje su kod 28-godišnjeg hrvatskog državljana te dvoje djece konstatirane teške, a kod jednog djeteta lake tjelesne ozljede.

U trenutku prometne nesreće pješaci su se kretala uz rub kolnika na kojem ne postoji nogostup niti druga površina određena i prikladna za kretanje pješaka, kao ni javna rasvjeta.

Za vrijeme vršenja očevida, kolnik navedene ulice bio ja zatvoren za sav promet u vremenu od 00,40 do 05,30 sati.

Provedenim alkotestiranjem, kod 29-godišnjeg vozača, hrvatskog državljanina utvrđena je koncentracija alkohola od 1,75 g/kg, te je isti uhićen i smješten u prostorije policije.

Nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje u svezi kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovno prometu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare