Policija sankcionirala oca nakon što je dijete u Kaštelima kršilo javni red i mir

Vijesti 30. kol 202418:59 0 komentara
Zvonimir Barisin/PIXSELL

Nakon snimke objavljene na portalima i društvenim mrežama gdje se vidi kako osoba, vozeći se kroz Kaštela automobilom beogradskih registracijskih oznaka, kroz prozor pokazuje tri prsta, policija je pokrenula istraživanje koje je rezultiralo time da je pronašla vozilo sa snimke i utvrdila identitet osoba koje su se nalazile u vozilu.

Vozilo je ubrzo pronađeno, a utvrđeno je da su se u njemu nalazile dvije odrasle osobe i dvoje djece.

Svi su dovedeni u službene prostorije, a postupak je proveden uz sudjelovanje specijaliziranih policijskih službenika za mladež.

Prema Kaznenom zakonu Republike Hrvatske, dijete nije kazneno odgovorno, stoga, 33-godišnji državljanin Srbije je ostvario obilježja prekršaja iz čl. 27 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira tako da je kao roditelj zanemario nadzor nad djetetom koje je uslijed nedostatka roditeljskog nadzora počinilo prekršaj opisan u članku 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Također, PU splitsko-dalmatinska je utvrdila da je 33-godišnji državljanin Srbije tijekom vožnje ostvario obilježja prekršaja iz čl. 46 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno nije se držao sredine obilježenog kolničkog traka. Strani državljanin je prekršajno sankcioniran nakon čega je pušten iz službenih prostorija i napustili su Republiku Hrvatsku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!