Drama u Zagrebu: Dvojac autom pratio mladića kroz grad, a onda su ga napali

Vijesti 01. ruj 202417:19 0 komentara
Policajac na cesti
Davor Puklavec/PIXSELL

Godinama su mu prijetili te ga pokušali iznuditi, tražeći od njega da im na ime nepostojećeg duga prepiše vlasništvo nad skupocjenim automobilima.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 47 i 22 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Iznuda na štetu 27-godišnjaka, piše Večernji list.

Naime, sumnja se da su s unaprijed stvorenom namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi, od sredine 2022. do 30. kolovoza 2024., u prethodnom dogovoru i zajedno s 33-godišnjakom i jednom zasad nepoznatom muškom osobom, u više navrata oštećenom upućivali ozbiljne verbalne prijetnje s ciljem da im na ime nepostojećeg novčanog dugovanja prepiše vlasništvo nad skupocjenim vozilima u svom vlasništvu.

Ustrajući u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi u navedenom su razdoblju u više navrata, koristeći se ozbiljnim prijetnjama, oštećenog zatražili da ih angažira za „zaštitu poslovanja“ ugostiteljskih objekata na području grada Zagreba i Novalje u vlasništvu oštećenog čime su kod njega izazivali osjećaj uznemirenosti i straha za vlastiti život.

Od navedene namjere nisu odustajali te su u petak 30. kolovoza 2024. u popodnevnim satima, zajedno vozilima pratili oštećenog dok se kao suputnik vozio po gradu Zagrebu da bi u jednom trenutku, u blizini poslovnog centra u Novom Zagrebu i sustigli vozilo u kojem se nalazio oštećeni. Nakon što su, sumnja se, izašli iz svojih automobila, verbalno su i fizički napali 27-godišnjaka pokušavajući ga izvući iz vozila. U namjeri nisu uspjeli s obzirom da im je vozač automobila u kojem se nalazio oštećeni uspio pobjeći i odvesti oštećenog do zgrade policije kako bi, uslijed osjećaja straha i osobne ugroženosti, koje su kod njega izazvali osumnjičeni muškarci, događaj i prijavio policiji.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 47-godišnjak i 22-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu. Osumnjičeni 33-godišnjak za sada je nedostupan i za njim intenzivno traga, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!