Dretar o Bartulici: “Ja ne živim s njim i ne znam gdje je njegova škrinjica sa štednjom”

Vijesti 07. lip 202417:50 0 komentara

Bivši saborski zastupnik i kandidat Domovinskog pokreta (DP) za EU izbore, Davor Dretar, gostovao je u Newsroomu kod Domagoja Novokmeta gdje je komentirao predstojeće izbore, ali i aferu s imovinskom karticom Stephena Bartulice.

Dretar kaže da su istraživanja jedno, a rezultati drugo. “Istraživanja koja smo mi proveli kao stranka pokazuju da imamo jedan mandat i možemo se nadati drugome. Na desnici je oduvijek gužva, i prije DP-a. Oduvijek je to bilo mjesto razjedinjenja, a ne sjedinjenja što je tragično”, rekao je.

“Pokazati će se nakon nekog vremena, kada se sve raščistiti, da će ostati jedna stožerna stranka desnice”, dodao je.

Kaže da je odnos snaga u koaliciji takav da moraju surađivati. “Nezamislivo je da nestanu svi antagonizmi. Naš program je jasan. Naša koalicija je koalicija za jednu bolju Hrvatsku i pokušat ćemo pomiriti te antagonizme jer najvažnije je da počnemo raditi. Dosta je parola i fraza”, naveo je Dretar.

“DP nikada nije izražavao sumnju u EU i njezinu koristi. Svjesni smo da je to integracija koja može donijeti Hrvatskoj korist. Mi jesmo euroskeptici, li nismo euronihlisti. Treba mijenjati EU, prije svega zelenu politiku i zelenu agendu. Klimatske promjene postoje od prvog dana nastanka Zemlje i to možemo vidjeti i osjetiti. Nemoguće ih je zanijekati, ali veliko je pitanje koliko čovjek utječe na to”, istaknuo je.

“Hoćemo li stvarno zabranama poljoprivrednicima korištenja određenih kemijskih spojeva, kada znamo da 95 posto emisija pripada osam najrazvijenijih zemalja svijeta koje ne žele smanjit svoje emisije. Europski poljoprivrednici imaju svoje pravo na radi i na pošten novac”, napomenuo je Dretar.

Na pitanje o slučaju Bartulice kaže da ne zna što je tu slučaj. “On je kupio kuću i sada ga se pita od čega živi. Pozivam sve novinare da jednaku stvar naprave za svakoga od nas. Ovo je iskonstruirana afera koja ne postoji”, smatra.

“U Hrvatskoj imamo desetke milijardi štednje, a imamo male plaće. Mislim da on to treba objašnjavati pred Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa koje je pokrenulo postupak. Oni će dati svoj pravorijek. Ja za njega nemam pitanja, dok se ne pokaže da je čovjek kriv, znamo kakav je”, rekao je.

Na upit novinara postoji li kod Bartulice, Dretar odgovara da možda ima štednju, a na opasku kako iste nema u imovinskoj kartici kaže: “Što da ja radim? Vi sada od mene tražite da napadnem čovjeka. Ja ne znam, Ja ne živim s Bartulicom i ne znam gdje je njegova škrinjica sa štednjom i od koga posuđuje novac”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!