Evo kamo možete letjeti iz Hrvatske po popularnim cijenama

Vijesti 25. svi 202412:58 0 komentara
Luka Batelic/PIXSELL

Zahvaljujući atraktivnoj turističkoj ponudi Hrvatska se pozicionirala kao jedna od vodećih destinacija za jeftine letove. Osim što u Hrvatsku dovode tisuće turista brojni avioprijevoznici našim sugrađanima omogućuju povoljne letove na europske destinacije. Pronašli smo najpovoljnije cijene karata za dvadesetak popularnih europskih destinacija na koje možete tijekom ovog ljeta putovati iz glavnih hrvatskih zračnih luka.

Svako putovanje donosi nam puno lijepih trenutaka, ali planiranje puta ponekad može biti izvor stresa. Troškovi prijevoza važna su stavka u cijeloj računici.

Stoga pronalaskom najpovoljnije opcije možete uštedjeti stotine eura.

S obzirom na česte promjene cijena avionskih karata, teško je predvidjeti kada ćemo pronaći najpovoljniju ponudu.

Avionsku kartu najbolje kupiti nekoliko mjeseci unaprijed, ili najmanje tri tjedna prije putovanja.

Prosječne cijene karata rastu kako se datum odlaska bliži, pa vas čekanje na zadnji trenutak često može skupo koštati.

Pomoću tražilice portala Putovnica.net, tportal je provjerio kako se trenutno kreću cijene povratnih avionskih karata za predstojeću ljetnu sezonu.

Odabrali su dvadeset popularnih europskih destinacija za koje iz tri najprometnije hrvatske zračne luke (Zagreb, Split i Dubrovnik) postoji najviše jeftinih letova.

Najpovoljnije letove za većinu destinacija nudi irska niskotarifna zrakoplovna tvrtka Ryanair. Pri tome su najniže tarife za letove prema Londonu, Parizu, Rimu i Milanu.

Najviše jeftinih letova je s polascima iz zagrebačke zračne luke. Cijene Ryanairovih povratnih karata iz Zagreba za Bruxelles, Milano, Pariz i Rim u lipnju kreću se već od 26 eura.

Isti prijevoznik nudi i letove iz Zagreba za London po cijeni od 28 eura.

Rynair nudi i najpovoljnije letove iz Dubrovnika po cijeni od 26 eura za Beč, Milano i Rim.

Iz Splita najpovoljnije možete letjeti prema Beču, Milanu i Rimu, a cijene su malo više nego za letove iz Zagreba i Dubrovnika.

S druge strane, ako želite posjetiti Atenu, daleko najpovoljnija je linija iz Splita. Nudi je španjolski niskotarifni prijevoznik Voleta po cijeni od 60 eura.

S nekima od navedenih destinacija nismo direktno povezani niskotarifnim linijama. Primjerice, ako iz Zagreba, Splita ili Dubrovnika želite putovati direktno u Amsterdam, Beograd, Konpenhagen ili Zürich morat ćete platiti standardne cijene ili tražiti povoljnije kombinacije s presjedanjem.

Kada je riječ o letovima u jednom smjeru, trenutno najpovoljnije letove u lipnju nudi Rynair prema nekoliko švedskih gradova.

Avionska karta za Malmö i Getebörg iz Zagreba košta svega 12 eura, a za Stockholm iz Dubrovnika i Zadra 13 eura. Za istu cijenu Rynairom možete putovati iz Zagreba i Dubrovnika u norvešku prijestolnicu Oslo.

Napominjemo da su navedene cijene informativnog karaktera. Kako su tarife aviokompanija podložne brzim promjenama stanje u trenutno objave teksta već će biti donekle drugačije.

Postoje i drugi faktori koji utječu na konačnu cijenu prijevoza. Između ostaloga, važno je dobro provjeriti skrivene naknade.

Niskotarifni avio prijevoznici često nude niske osnovne cijene, ali dodatno naplaćuju usluge poput prtljage, odabira sjedala i dodatnih pogodnosti tijekom leta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!