Gosti TNT-a su Ankica Čakardić i roditelji djevojke koju je ubio policajac

Vijesti 05. srp 202418:40 0 komentara
N1

Iako je godina 2024., a sveučilišta garantirano ustavom neovisna, uvođenje Rodnih studija na Filozofskom fakultetu u Zagrebu izazvalo je žestoke reakcije politike, kulminirajući izjavom zastupnika Marijana Pavličeka u Saboru: "Ja imam sina koji je muško, ne želim da sutra bude žensko, a prekosutra nebinarna osoba".

U TNT-u razgovaramo o ciljevima novog studija, ali i o tome zašto se hrvatsko društvo teško nosi s pojmom “rod”. Kako se boriti protiv rodne nejednakosti i rodno uvjetovanog nasilja ako ne obrazovanjem i kroz sustav? Gošća Točke na tjedan je voditeljica novog studija, profesorica Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Ankica Čakardić.

U Osijeku je počelo suđenje za ubojstvo studentice Mihaele Berak, slučaj koji od početka prate kontroverze oko statusa počinitelja – bivšeg policajca, postupaka policije i općinskog državnog odvjetništva. Za Točku na tjedan govore Mihaelini roditelji, Ivica i Jadranka Berak.

Tjedan za nama, ali i oni pred nama izuzetno su bogati važnim međunarodnim događajima. O izborima u Velikoj Britaniji i Francuskoj razgovaramo s našom vanjskopolitičkom urednicom Ivanom Dragičević, o predstojećem NATO summitu u Washingtonu s Lukom Ignacom iz Atlantic Councila, a o sudbini Joea Bidena i strategiji američkih demokrata pred izbore kolega Esmir Milavić razgovarao je s Charlesom Kupchanom, bivšim savjetnikom predsjednika Obame.

Odstranjenje jedne ili obje dojke za mnoge žene predstavlja fizičku i psihološku traumu. 3D realistično pigmentiranje areole i bradavice ima snažnu ulogu u vraćanju samopouzdanja i pozitivan doživljaj vlastitog tijela. Donosimo i priču o akciji udruge Marra Altrui koja to ženama nakon masektomije osigurava potpuno besplatno. Gošća nam je predsjednica udruge Marija Butković.

Sve najvažnije teme tjedna, od postavljanja spomen ploče Zakonu o hrvatskom jeziku do posljedica kibernetičkog napada na najveću hrvatsku bolnicu analiziraju Boris Vlašić (Jutarnji list) i Ilija Radić (N1) .

Točka na tjedan s Milom Moralić, nedjeljom od 9 do 12 sati, samo na N1 televiziji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!