HDZ oštro osudio korištenje ustaških simbola i zastava u Imotskom pa prozvao Milanovića

Vijesti 08. kol 202414:17 6 komentara
HDZ
Josip Regovic/PIXSELL

HDZ najoštrije osuđuje korištenje nedopuštenih ustaških simbola i zastava u Imotskome te je na policiji i sudovima da primjereno reagiraju i sankcioniraju odgovorne pojedince, naveli su iz HDZ-a.

“Suvremena Hrvatska temelji se na Domovinskom ratu, univerzalnim vrijednostima slobode, vladavine prava i demokracije te time i na jasnom odmaku od svih totalitarizama – i nacizma i fašizma i komunizma. Moderna Hrvatska, država hrvatskog naroda i svih njenih građana, ne može se temeljiti na propalim ideologijama i nedemokratskim režimima.

U tom kontekstu gledamo i novi ispad SDP-ova kandidata Zorana Milanovića, koji je ponovno demonstrirao raskoš licemjerja i ideološke isključivosti. Dok se o mahanju jugo-komunističkom zastavom nije oglašavao, ne želeći se zamjeriti svojim glasačima na rigidnoj ljevici, Milanović je iskoristio neprimjerene, protuzakonite postupke dijela ljudi u Imotskom kako bi kriminalizirao cijeli skup i više od 20.000 sugrađana koji su došli na koncert proslaviti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

“Hrvatsku dijeli na naše i vaše”

Pritom se SDP-ov kandidat himbeno, naknadnom pameti, poziva na „društvene i civilizacijske vrijednosti“ – premda ih je kao predsjednik RH sustavno i svjesno urušavao: kršio je Ustav i zakone, pozivao na nepoštivanje državnih institucija, negirao Dan državnosti vlastite zemlje i uklanjao bistu dr. Franje Tuđmana s Pantovčaka, širio govor mržnje i primitivizam, prijetio da će pohapsiti sve Hrvate koji na parlamentarnim izborima nisu htjeli glasovati za SDP-ovu koaliciju i njega, koketirao s istočnim diktatorima, a Hrvatsku pokušao posvađati s demokratskim Zapadom i baciti je u međunarodnu izolaciju… Bliže se predsjednički izbori, pa Milanović nakon štetočinskog mandata na Pantovčaku očito nema što ponuditi osim ljevičarima omiljene teme partizana i ustaša te vlastitih političkih korijena, pa ponovno Hrvatsku dijeli na „naše i vaše“.

A i po tom je pitanju, kao uvijek, licemjerno selektivan: sada bi htio kriminalizirati sve sugrađane s koncerta u Imotskom, ali je mudro šutio dok je njegov partner i provokator Miro Bulj, kojem SDP drži većinu u Sinju, u Hrvatskom saboru klicao ZDS. Tada Milanović nije izražavao „zabrinutost“ zbog „civilizacijskih vrijednosti“, navodi HDZ u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare