Hrvatski Crveni križ pokrenuo je apel za pomoć stanovništvu stradalom u poplavama u BiH, evo kako možete pomoći

Vijesti 04. lis 202416:43 0 komentara
Denis Kapetanovic/PIXSELL

Hrvatski Crveni križ pokrenuo je apel za pomoć stanovništvu stradalom u poplavama u Bosni i Hercegovini.

Hrvatski Crveni križ pokreće apel za prikupljanje novčane pomoći za stanovništvo u Bosni i Hercegovini pogođeno katastrofalnim poplavama.

Navode kako je situacija u susjednoj zemlji iznimno teška, a život je izgubilo najmanje 18 osoba dok se trenutno 40 ljudi smatra nestalima. Timovi Društva Crvenog križa Bosne i Hercegovine na terenu pomažu pogođenom stanovništvu. Strahuje se i od velikih materijalnih šteta te dodatnih ugroza života i zdravlja mještana na pogođenom području.

Kako pomoći?

Hrvatski Crveni križ izražava sućut žrtvama i njihovim obiteljima te poziva sve ljude na solidarnost i pomoć u teškim trenucima koje prolaze građani Bosne i Hercegovine. Svi oni koji mogu i žele pomoći, mogu to učiniti na sljedeće načine:

1. pozivom na donatorski telefon 060 90 11 (cijena poziva je 0,83 eura i u taj iznos uključen je PDV, kao i naknade teleoperaterima. Operator humanitarnog telefona: Moj telekom d.o.o., tel. 01-3659-058)

2. uplatom na žiro račun otvoren u Erste&steiermärkische bank d.d.:

IBAN: HR0524020061500137627
MODEL: 00

POZIV NA BROJ ZA APEL: 754
SWIFT CODE (UKOLIKO JE POTREBNO ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA): ESBCHR22

OPIS: Apel za pomoć stanovništvu Bosne i Hercegovine stradalom u poplavama

3. Uplatom putem mobilnih aplikacija za plaćanje koristeći barkod.

Description automatically generated with medium confidence

4. Uplatom putem Keks Pay aplikacije.

Timovi na raspolaganju

Prikupljena novčana sredstva Hrvatski Crveni križ uplatit će na račun Društva Crvenog križa Bosne i Hercegovine. Navode kako je svaka donacija od velike važnosti u ovom teškom trenutku i zahvaljuju svima koji će se odazvati ovom apelu za pomoć.

Dodaju kako je Hrvatski Crveni križ kolegama u Bosni i Hercegovini stavio, za slučaj potrebe, na raspolaganje i specijalističke timove i potrebnu opremu, u sklopu međunarodne mreže “Susjedi pomažu prvi“. Timovi Hrvatskog Crvenog križa ostaju u pripravnosti ukoliko bude trebala i njihova pomoć.

“Budno pratimo i situaciju u Hrvatskoj. Primjerice, timovi Crvenoga križa u Gospiću tijekom dana radili su na ispumpavanju kuća u koje je prodrla voda, a u stanju pripravnosti su i timovi u ostalim dijelovima zemlje kojima prijete poplave.

Još jednom apeliramo na sve građane da prate upute nadležnih službi i poduzmu sve potrebne mjere kako bi zaštitili sebe, svoje obitelji i imovinu”, naveli su.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!