Anušić progovorio o odnosu s Milanovićem: Nakon devet mjeseci ovako više ne mogu raditi!

Vijesti 03. ruj 202417:03 0 komentara
Ivan Anušić
N1

U Zagrebu je u utorak održana sjednica Predsjedništva HDZ-a, a tom prilikom izjavu za medije dao je ministar obrane Ivan Anušić.

Anušić je pozvao Milanovića da bude transparentan. “Objaviti broj letovova kojima se koristio predsjednik države je izašlo u medije prije općeg dopisa. Razlika između letova je samo interpretacija. Ništa više. 74 naredbe je uputio predsjednik države. Helikopter je letio ukupno 348 puta.”

“Neka bude transparentan. Na kraju krajeva, stavljanje te zapovjedi kao klasificirano ili tajno je već pokazalo zbog čega je toliko puta korišteno, da se javnost isključi iz tih informacija. Sjetimo se kad je s ratnim brodom otputovao u Albaniju 6 dana što je bio poluprivatan posjet, pa je predsjendik to proglasio tajnim”, kazao je Anušić.

“Premijer transparentno koristi resurse. Nemojte meni postavljati pitnaja, pitajte predsjednika gdje ste 348 letjeli, zbog čega su te zapovjedi date, kuda vas je taj helikopter vodio, koji su sastanci bili”, poručio je.

Dodao je da se on osobno vozi vozilom koje mu je njegov ured odredio, a da će na pisani upit dati sve podatke o tom vozilu i korištenju. “U ovomt renutku je A8, jučer Volkswagen Touareg, temeljem onog što kao štićena osoba imam pravo.”

“MORH plaća te letove i oni nisu jeftini, ja bih s tim novcima možda učinio nešto bolje, možda unaprijedio status hrvatskog vojnika, podigao mu plaću, ne smanjio kao što je to radio predsjednik kad je bio premijer”, dodao je.

“Uvažavam poziciju predsjednika države, ustavne i zakonske kategorije koje zastupa ne dovodim u pitanje ali očekujem da se on prema vladi i prema meni ponaša s uvažavanjem i s istim odnosom koji ja imam prema njemu. U devet mjeseci koliko traje moj mandat sam prešutio probleme koji se stvaraju, jer nisam želio biti netko tko je došao i odmah pravi probleme – nemogućnost suradnje i realizacije ključnih stvari za razvoj oružanih snaga. Nakon devet mjeseci ja na ovakav način više ne mogu raditi”, poručio je Anušić.

Stoga će, kaže tražiti izmjene Zakona o službi u oružanim snagama. “Sad govorim vama, a rekao sam i premijeru – tražit ću izmjene zakona. Odnos između mene, predsjednika države i premijera, prvenstveno zbog ponašanja predsjednika države dovodi u pitanje normalno funkcioniranje oružanih snaga. Neću dopustiti da itko vrši pritisak i zloupotrebljava oružane snage.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!